En dag på emporia

Igår efter att ha varit i skolan en halvtimme, så mötte jag upp Mimmi i stan för att sedan åka till emporia. Vi började med kaffefika för att sedan fortsätta på vår shoppinglist.

 

 

 

 

 

 

 

image

image

Jag hittade faktiskt en del idag som jag är så himla nöjd med. Det blev bland annat en byxdress, en t-shirt, ett läppstift och små ringar.

image

Efter att ha vandrat omkring i nästan fyra timmar, så var våra magar fyllda med Kurr. Så vi åt på yogiboost. ( konstigt nog har jag aldrig ätit där förr) så fantastiskt gott det var, och hälsosamt ( vad man gör det till dock)

image

så himla mysig eftermiddag! Bilderna har jag lånat av duktiga Mimmi ( Mimminea.devote.se)

Wella visning- fab 40

Förra Veckan var intensiv. Under måndag och tisdag fixk jag lära mig massa nytt från wella. Och under tisdagen fick jag vara med under deras förberedelse samt under deras visning. Tror inte den dagen kommer slå något på länge. Se proffesionellt jobba på en sån nivå och få göra de förändringarna de gör. Helt otroligt! Jag vet vad jag ska göra inom frisör-inspirera andra!

 

Vet ni. folk frågar mig, ” ska du jobba som frisör sen hela livet?” Och ja, för vet ni, man blir aldrig fullärd, precis som i allt annat. Så länge man tar möjlighet, ser de och vågar utmana sig själv så kommer man aldrig stå still oavsett vad.

 

image image

19 år!

Vilken underbar helg jag haft, nu är jag ett år äldre på det hela också!

IMG_2551IMG_2556IMG_2553IMG_2558

I fredags efter praktiken så kom hela tjejligan hem till mig (plus marcus, daniel och jonathan! )Vi festade till det med lite mingel med gott plock och dricka (som min underbara mamma stått och gjort). Sedan begav vi oss ut i Malmös nattliv. Det blev etage, och vi hade så himla kul, jag och Alexandra dansade in min födelsedag, så var hemma vid halv åtta på morgonen.

Min födelsedag började med sång och paket på sängen. (fick även en riktig tårta, hur ofta händer de liksom) Därefter tog jag de lugnt under förmiddag/eftermiddag innan gästerna kom. Sedan blev det trevligt släktkalas med alla nära och kära! Fick fina presenter och en bra födelsedags helg! Så, nu är jag nitton och ett år äldre, känner att nu kan jag bli 20, sen finns de väll inte så mycket mer att fira och vänta på.. haha ;) 25, kanske också är en kul ålder..

IMG_2603 IMG_2602 IMG_2593 IMG_2591

 

(dessa bilder stod kvinnan Mimmi för, som för övrigt är bäst)

 

Här har vi henne:

IMG_2587

 

 

Colorcrush!

Vad tycker ni om gårdagens färgning?

Alltså jag är kär, exakt den här nyansen hade jag själv kunnat tänka mig. Just nu vill jag bara klippa och färga mitt egna.. Så trött på det!

Micaela kom med inspirationsbilder och hennes egna grund var helt magisk att jobba med. Tonerna flöt samman så fint och mycket tack vare hennes egna varma pigment ( så tack för de ).

 

Jag är så glad över att få vara på en praktik då alla hjälper till och så fort de ser något ”fel” så kommer de och rättar till eller berättar, lika om något är bra! Hur ska man annars utvecklas?

image

image

Red nails..

imageWay to long sedan jag fixade mina naglar, eftersom de är min födelsedag på lördag så ville jag vara extra fin. Jag har byggt mina fransar i snart ett år, Så det var dags att ta en paus då mina egna fransar slits. Men också för att jag ville känna mig extra fin på studenten då ovanan att bära de antagligen kommer tillbaka. Just nu tar sminkningen extra tid och när man inte har mascara så är man allmänt ovan. Men jag får stå ut fem veckor till ;) ( vilket illands problem )

Iallafall, naglarna brukar jag köra naturella eller franska. Men efter ständiga återbesök med samma sak varenda gång, så tyckte jag det var dags stt prova  något nytt. Och med tanke på att de är mindre tid mellan gångerna denna gången så tyckte jag de kunde vara kul med lite färg. Så de blev faktiskt röda naglar och storslaget en annorlunda form ✌

Festfrisyren

ni vet uttrycket ” övning ger färdighet” det är ett så himla enkelt men symbolisk mening. Detta märkte jag i början av veckan som varit. Jag skulle utföra en klädsam frisyr på min kära mamma. Första gången denna prövades så var den katastrof. Men efter veckans slut satt den som handen i handsken. Det blev klädsamt, stilrent, hållbart och klassiskt.

Där ser man vad tålamod väger! Att inte ge upp! Look, samma frisyr, tre dagar mellan!

 

image image image image

Äventyrsdag

back on track…

Vilken måndag det blev igår. Efter Morgonpasset begav jag mig mot stan och köpte tårta (eftersom jag fyller år om fyra dagar) därefter mötte jag upp Mimmi och Micaela, vi skulle nämligen till Makeupstore och delta i deras sminktävling. Mimmi fick i förra veckan en adrenalinkick om att vara med och tävla. Vilket jag tyckte var himla vågliga och coolt gjort, så jag ville gärna ställa upp som modell. ( kan säga att jag njöt av att sitta i stolen för en gång skull och bli ompysslad)

Mimmi var super duktig och de var så kul och få vara med i stressen och processen. Resultatet blev super fint med, nu får avvakta på resultat!

Efter, lunchade vi på espresso house. Sedan var det min tur att jobba, jag skulle nämligen vara på skolan mellan 16-19. De var öppethus och vi hade vanliga lektioner fast på eftermiddagen. Jag passade på och gå loss på Mimmis hår eftersom de var ju så Hon fick göra på mig hehe, synd hennes inte var så naturligt dock.. ;)

 

image image image image

4 dagar till delprovet

image

 

imageSåhär ser mina dagar ut förtillfället! Jag övar, pluggar och friskar allmänt upp mitt minne. På söndag gäller det. Då ska jag avlägga mitt första delprov som är en del av gesällen, så jag sen har ett bevis på att jag är behörig frisör.

Just nu känner jag mig oförberedd fast jag vet vad allt egentligen innebär. Man kan inte direkt öva på samma sätt till detta som till en frisörtävling och jag stressar allmänt upp mig. Jag vet att jag kan klara de men allt måste stämma för dagen!

 

Jag längtar så till söndag är över. Tänk er när man pluggade till sitt körkort man sitter och nöter in varenda liten detalj för att kunna allt! Nödvändig som onödig fakta.

Men jag ska fixa det här!Ha tålamod med bloggen fram till dess!

Bröllopsfotografering

idag har jag tillsammans med florist från hvilan och Sandra min modell gjort en fotografering. Håret gjorde vi matchande till klänning och blommor samt smink som Sandra guidade mig igenom. Tillsammans med floristerna hade jag gjort önskemål om hur jag ville ha min bukett och helt fantastisk blev den, vilken dag och vilket team! Snygg är min modell också, totalt perfekt.

 

image image image image

Color crush

Åh igår var Johanna hos mig på salongen. Vårt mål var att få henne ljusare alltså steget till blond. Men att de blev så blont var Var helt perfekt. Eftersom jag valde att lägga en pastellnyansering så ljusare de också upp botten ett halv steg.

 

Jag använde mig av en ny teknik idag. Alltså jag varvade med folieslingor och bayalage! Så himla kul, alltså jag älskar detta. Kan inte beskriva med ord så fantastiskt detta yrke är.

image image image