Idun minerals, frukostmingel & nyheter

I morse var jag på frukost

hos IDUNminerals och fick klämma och känna på nyheterna som släpps nu i maj.

I vanlig ordning var det uppdukat ett härligt bord med god frukost, och efter en stunds mingel berättade grundaren Caroline mer om produkterna som släpps.

Först ut var den nya primers IRIS som är baserad på aktivt kol. Aktivt kol är en populär ingrediens just nu, mycket tack vare sin bakteriehämmande förmåga. Primern fungerar som en bas före foundation, för att ge ett jämnare och mer hållbart resultat samt skyddar huden under dagen. Namnet IRIS betyder regnbåge, vilket är otroligt passande då just IRIS funkar till alla hudtoner och foundationfärger! Den kommer ut lite ljusgrått (det aktiva kolet), men lämnar ingen nyansering på huden. Till och med på mig som är så ljus så smälter den in.

Såhär beskrivs produkten på hemsidan;

IDUN Minerals ansiktsprimer Iris ger en perfekt bas som hjälper makeupen att sitta hela dagen och appliceras innan foundation. Formulan är silkeslen och lätt att applicera.

Iris är gråfärgad innan applicering då den innehåller aktivt kol, en ingrediens som verkar bakteriehämmande på huden. Den gråa nyansen försvinner så fort den appliceras på huden, där den blir transparent. Appliceras med fördel med IDUN Minerals Dual Sponge.

• Innehåller bakteriehämmande aktivt kol.

• Silkeslen formula.

Innehåller 26ml (265kr)

För en smidig applicering av primern, så släpps också en ny applikator – priming & blottning DUAL SPONGE. En tvåsidig platt droppe, där ena sidan är av silicon och används till applicering av primern. Den andra sidan är som en blotting-svamp, det vill säga att den absorberar upp överflödig olja från huden. Perfekt om man blir blank men inte vill hålla på och pudra lager på lager. Den här ska sättas på prov i TV-rutan 🙂

Såhär beskrivs produkten på hemsidan;

IDUN Minerals Primer & Blotting Dual Sponge har en 2-i-1-funktion för primer och blotting. Silikonsidan är den perfekta applikatorn för primer och blottingsidan hjälper till att ta bort överskott av olja under dagen. Badda svampen lätt på huden där du blivit extra oljig.

Dual Primer & Blotting Sponge är det perfekta touch-up-verktyget!

Dual sponge kostar 89kr

Den prisvinnande mascaran MAGNA (som vann bästa mascara i Swedish Beauty awards, mot hård konkurrens vill jag lova) får en syster, den nya MAGNA lengthening som lovar volym, längd och vård. För bästa resultat vad gäller längd, satte man ihop en specifik testpanel med korta fransar som fått medverka och utvärdera slutresultatet av produkten. Den här ser jag fram emot att testa imorgon bitti!

Såhär beskrivs den på hemsidan;

IDUN Minerals Magna Lengthening ger långa, separerade och fylliga fransar.

Magna Lengthening är speciellt utvecklad för korta ögonfransar. Den lilla borsten gör det enkelt att applicera och komma åt ända in mot fransroten. Den krämiga formulan bygger både längd och volym i några svep.

Innehåller högrenade mineraler som ger intensiv färg. Magna Lengthening är 100% vegansk och oftalmologiskt testad.

Mascaran är utvecklad för att passa alla, även känsliga ögon och kontaktlinsbärare.

• Oftalmologiskt testad.

• 100 % vegansk.

• Ger maximal längd och volym till fransarna.

Innehåll: 12 ml (219kr)

Dessutom lanseras ännu en produkt, men den är just nu i produktion så den kunde vi inte klämma på. Men, det kommer en flytande tusch-linjer i kolsvart! Pigmentet består av järnoxid och aktivt kol, och jag ser fram emot att prova den när den kommer. Följer du mig på instagram, så har du säkert sett hur (illa) det gick sist jag provade en ny flytande liner..

Vi fick också med oss rengöring och dagcreme från Idun minerals härliga hudvårdsserie (som jag skrivit mer om här)

En annan JÄTTEROLIG nyhet som Caroline berättade om, var att Iduns basprodukter inom kort även kommer upp på ”herrhyllorna” på de största Apotek hjärtat

Makeup idag, är ju inte begränsat för användning av enbart kvinnor, och alla Iduns produkter är unisex. Många märken har till exempel egna hudvårdsserier enbart riktade till män, med beskrivningen for men på förpackningen. Vilket jag kan tycka är lite löjligt, för alla kan ju använda vilken produkt man vill så länge det passar ens hudtyp, och det står ju för jisse-namn inte for women på all annan hudvård, eller?

Tummen upp till Er Idun minerals säger jag, som förstått att även herrfolket behöver bra hudvård och makeup i snygga förpackningar. Som är for skin, snarare än for men.

Har du inte testat något från Idun än? Kika in och botanisera på hemsidan vetja!

Tusen tack till Let’s Face it och IDUN minerals för en mysig förmiddag och för de fina produkterna ❤️

Fortsättning följer.

Dominika Newelska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *