ecotools

”We´ve always believed in The power of Beauty”

Med målet att göra kvinnor (och män) vackra på utsidan och låta det spegla in till insidan, ville systrarna Jen och Stacey skapa en kollektion borstar och penslar som skulle vara både miljövänliga, chica, hålla hög kvalitè samtidigt som de skulle vara snälla mot plånboken. Efter att ha hittat rätt återvinningsbara material, förnybar bambu och en miljövänlig framställningsmetod så föddes ecotools 2007.

I år fyller ecotools 10 år och det firar man med ett nytt och fräscht utseende, penslar och redskap som är ännu enklare att jobba med och användbara tips och tricks på förpackningarna.

I Sverige har ecotools inte varit så himla välkända, då de är relativt nya på vår marknad. Men för den som är lite nörd som jag, så har man kanske både hört talas om och provat något från ecotools?

Idag går det att skapa fina och högkvalitativa penslar, borstar och redskap av syntetiska strån och det är något som ligger systrarna Jen och Stacey varmt om hjärtat. Alla ecotools produkter är nämligen cruelty free, och märkta med leaping bunny. Det betyder att inga djurhår används! Istället används en typ av syntetiska strån som kallas taklon, vilket är både mjukt mot huden och det ger också en enkel applicering av produkt. Alltså; snälla mot djuren, snälla mot din hud OCH med bästa resultat! Och vet ni vad det mest fantastiska är? Det är galet bra pris på produkterna! (Ca 99-159kr beroende på vilken pensel/borste)

Handtagen i penslarna är gjorda av bambu, som är snabbväxande vilket gör att det blir mindre påverkan på miljön (kontra att använda trä). Bambu består även själva kartonaget i förpackningarna av, (80%) tillsammans med bomullsfibrer (20%). Det gör också att de är nedbrytbart av naturen. Metallhylsorna på penslarna är gjorda av återvunnen aluminium.

Och nu släpps en kollektion med redskap fån ecotools exklusivt hos H&M! 😍

Nedan i bild är några av produkterna som nu finns hos H&M *

Jag har tidigare köpt ett par ögonskuggspenslar och en foundationpensel till mitt kit från ecotools och jag tycker verkligen så mycket om dem! Jag ser därför verkligen fram emot att prova dessa raringarna och kommer att återkomma med vilka som blivit favoriter 🙂 De har fått flytta in i mitt arbetskit och gör premiär imorgon bitti 😊

Har du provat någon av penslarna från ecotools? Vilken är din favorit?

* penslarna i bild är arbetsprover jag har fått av ecotools Sverige, och de är en del av sortimentet som säljs på H&M.

Dominika Newelska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *