ecotools 10 år

Idag var jag på en liten, intim och supermysig lunch hos ecotools för att fira att de i år fyller 10 år!

Alltså, klänningen 😍

Det serverades vegetarisk buffé med bland annat sötpotatis, grillad ananas, quinoabiffar, sallad, avokadodressing, het bönsallad, bubbel, äppelmust med mera.

Jag har ända sedan jag köpte två penslar i somras, varit nyfiken på ecotools då jag blev så förtjust i penslarna.

Jag har tidigare skrivit om ecotools och sortimentet som hm i Sverige tagit in, och som en förlängning i tillgängligheten för konsumenterna så kommer även Ica att ta in en del av sortimentet! Nu blir det alltså lätt att, medan man ändå är och handlar ekologisk mjölk, köpa med sig en eco-pensel 😊 Tummen upp för tillgänglighet!

Förutom att jag gillar hela det miljövänliga tänket bakom märket, till exempel att man använder återvunnen aluminium, och bambu (som är snabbväxande och nedbrytbart), att det är cruelty free produkter, och att det finns en variation av olika penslar för olika användningsområden, så ÄLSKAR jag att de är så lätta! Och då menar jag både lätta att jobba med, men framförallt viktmässigt! Bambun i skaftet gör att de väger praktiskt taget ingenting!

(Urval av sortimentet)

Det är för mig som ofta har 71 penslar i väskan så oerhört viktigt! Det underlättar mitt jobb som frilans jättemycket, både när jag lägger en makeup men framförallt när jag ska släpa med allt till ett jobb. Just bra redskap är superviktigt för resultatet, och gör man ett jobb där man på löpande band har olika personer i sin stol, så krävs det att man har rätt många penslar med sig eftersom hygien är så extremt viktigt! Då är det ett enormt plus att penslarna väger lite.

Själva stråna i penslarna är alltså av syntet, i ett material som heter taklon. Taklon är ett mjukt material som känns som sämskskinn mot huden. Det går att efterlikna både tunna och grövre strån, och det går att sätta stråna mer eller mindre tätt beroende på önskat resultat. (Som riktlinje kan man tänka ju tätare strån desto mer täckande blir resultatet).

Förutom penslar och borstar så gör ecotools även sponges i olika storlek och format.

Med mig hem fick jag denna fantastiska jubileumsbox som jag åååa’t och aaaah’at åt högt i min ensamhet 🙈😂

Ska bli så spännande att sätta alla penslar på prov och jag kommer att återkomma med inlägg om vilka penslar som blir mina favoriter ur boxen 😊

Tusen tack till ecotools Sverige för både den trevliga lunchen och de fina arbetsproverna!❤️

Dominika Newelska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *