The Chemistry brand

(Inlägget innehåller adlinks)

The Chemistry brand var det tredje märket från Deciem att lansera i Sverige, och ni har kanske redan hunnit läsa om dem eller prova?

The Chemistry brand är ett relativt litet märke, med 8 produkter i sitt sortiment, som främst riktar in sig på kropp, fötter och händer (det finns en hårväxthämmande produkt för ansiktet, men resterande 7 produkter är för området nedanför halsen).

Precis som alla märken från Deciem är även The Chemistry Brand veganskt.

Inför lanseringen i april jobbade jag fortfarande med uppstarten av disken för Deciem på Åhléns city i Stockholm, och fick då några produkter hemskickade för att prova. Jag har inte hunnit testa hela sortimentet än, men här kommer tre som jag förälskade mig direkt.

En av storsäljarna globalt är fotcrèmen Heel chemistry som hissats av såväl skönhetsfolk som konsument. Även jag har denna på min hylla (garderob🙈) med favoritprodukter och det är hands off den BÄSTA fotcrèmen mina fötter haft nöjet att bli insmorda i!

Såhär beskrivs produkten av märket;

”The Chemistry Brand Heel Chemistry Till skillnad från traditionella krämer för hälar, som fokuserar på att avlägsna hård hud, återfuktar vårt 19,5% aktiva komplex topikalt den spruckna huden samtidigt som den återfuktar på djupet för att undvika hudhärdningscykeln. Crémen innehåller marint komplex som kliniskt har visat sig förbättra hudstrukturen och återfuktningen, samtidigt som extrem torrhet motverkas. Denna formula innehåller inte karbamid eller syror.Applicera två gånger per dag på torr sprucken hud under 14 dagar. Fortsätt vid behov. Kan användas på hälar och fötter, händer och armbågar och andra partier som är extremt torra”.Tuben innehåller 100 ml och kostar runt 239kr (adlink)Dessutom innehåller Heel chemistry menthol som är så skönt svalkande på trötta fötter!


Som komplement till fötterna finns även en handcrème-Hand chemistry

Såhär beskrivs handcrèmen av märket;”The Chemistry Brand Hand Chemistry är en handkräm med fokus på anti-age. Handkrämen behandlar 8 tecken på åldrande av huden. De är fasthet, elasticitet, jämnhet, lyster, densitet, smidighet, återfuktning och struktur. Effekt utlovas efter 11 dagars användning.Handkrämen är väldigt återfuktande och jobbar även på att behålla och binda fukten i huden. Biotekniskt derivat från svampen Tremella Fuciformis Sporocarp är ingrediensen som är 400 gånger mer återfuktande än hyaluronsyra.Den höga koncentrationen med 19,5% aktiva komplex förbättrar fasthet, elasticitet, densitet, jämnhet, lyster, struktur, smidighet och återfuktning. Krämen har ett pH-värde på 5,5-6,5″.Produkten finns i två storlekar, 30ml för 139kr och 100ml för 299kr. (adlink)Den här handcrèmen är en favorit av många anledningar; den är rik utan att lämna en fet hinna, väldigt effektiv på torra tassar och doftar precis sådär lagom mycket. Eftersom att jag i mitt jobb ofta har händerna i eller nära folks ansikten så tycker jag att det är extremt viktigt att inte använda handcrème med för kraftig doft. Av samma anledning, att jag är nära folks ansikten, så tvättar och spritar jag också händerna oftare än vad någon annan kanske gör, och tvättar penslar mellan varje sminkning, har stylingprodukter som behöver tvättas bort osv. Därför blir mina händer alltid väldigt torra, men Hand Chemistry är otroligt bra på att hålla huden på händerna återfuktad, mjuk och len!Ett stort plus också för att den kommer i två storlekar, jag har alltid den lilla i väskan och en stor hemma.


Den här sommaren har varit extremt varm jämfört med vad vi är vana vid här i Sverige, och då är det lätt att glömma bort eller skippa att smörja in kroppen med créme eller lotion eftersom man kanske inte känner sig lika torr.Då passar Hyaluronic Body Mist perfekt!

Såhär beskrivs produkten av märket;

”The Chemistry Brand Hyaluronic Body Mist är en lätt och uppfriskande spray med lågmolekylär hyaluronsyra i kombination med återfuktande växtbaserad D-glukos som ger en djupgående återfuktning. Produkten absorberas omedelbart och ger direkt och långvarig återfuktning vid fortsatt användning. Samtidigt som den gör huden smidig ger den enuppfriskande känsla. En flaska innehåller 150 ml och kostar 279kr”. (adlink)

Det jag älskar med Hyaluronic Body Mist är att den inte bara återfuktar, utan den känns sval på huden. Så skönt dessa varma dagar! Ett jämnt mist med en fräsch citrusdoft som snabbt absorberas och inte efterlämnar någon kladdig yta.The Chemistry Brand finns att köpa bland annat på Åhléns.se hos LYKO och babyface.


De här produkterna har jag fått som arbetsprov. Jag har inga krav på att skriva om produkterna och det är heller inget samarbete med märket i fråga. Alla åsikter i det här inlägget är mina egna och jag har inte fått betalt för att skriva detta inlägg.

Dominika Newelska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *