Rengöringsfavorit, SISU please

En av mina absoluta favoriter i rengöringskategorin just nu är en rengöringsolja från Lumene, i serien SISU.

SISU är en av Lumenes nya hudvårdsserier och den ligger helt rätt i tiden; att skydda mot miljörelaterade faktorer. Genom att skydda huden mot skadliga effekter från fria radikaler och luftföroreningar i stadsmiljön. SISU innehåller en unik kombination av rent arktiskt källvatten samt kraftfullt, antioxidantrikt nordiskt tallbarks- och grankvistnötsextrakt för en återfuktad, fräsch och strålande hy.

DEEP CLEAN purifying Cleansing oil beskrivs såhär av Lumene;

”En djuprengörande rengöringsolja för alla hudtyper. Rengör huden på djupet från stadslivets påfrestningar. Rengöringsoljan bidrar till att skydda huden från miljöpåfrestningar genom att skonsamt och effektivt rengöra smuts, make-up och SPF filter. En blandning av antioxidantrikt nordiskt tallbarksextrakt, fröoljor från svarta vinbär, blåbär och lingon, som är rika på antioxidanter och innehåller essentiella omega-fettsyror och E-vitamin. Ingredienserna samverkar med huden för att skydda den mot yttre påfrestningar för en ren, mjuk och smidig hud.”

Såhär tycker jag om produkten;

Jag älskar den! Den här rengöringsoljan masseras på torr hud för att lösa upp makeup och orenheter på ett supersmidigt sätt! Man masserar in oljan i huden, och sedan kan man blöta händerna, massera igen och då förvandlas oljan till en lätt mjölkig konsistens. Jag brukar antingen skölja av allt med varmt vatten och sedan torka av med en varm, urkramad ”ansiktshandduk”, eller svepa bort direkt med blöta ”ansiktssvampar”.

Doften är ljuvlig, som en tallskog i morgondagg när solen är på väg upp. Och konsistensen är bara….; underbar! Liksom lite tjock olja, som löser upp makeupen lätt och lämnar huden med en behaglig känsla. Jag tycker också om att den inte lämnar en hinna på huden som jag upplever att många rengöringsoljor kan göra, utan att huden för den delen känns torr. En flaska innehållande 150ml rengöringsolja kostar runt 229kr.

Till SISU serien och DEEP CLEAN purifying cleansing oil finns också ett ansiktsvatten som heter Urban Defence Lumenessence Anti-pollution beauty lotion.

Såhär beskriver Lumene produkten;

”En skyddande skönhetslotion som innehåller björksavsextrakt och hyaluronsyra. Återfuktande effekt samtidigt som den eliminerar föroreningar och makeuprester som inte har avlägsnats efter rengöring”.

Personligen brukar jag inte ha några makeuprester kvar, eftersom jag är nitiskt noggrann med rengöringssteget och alltid gör dubbelrengöring om det behövs. MEN, jag gillar att svepa över ansiktet med den här typen av produkt! På morgonen har jag ett annat ansiktsvatten/antioxidantspray (mer om det i separat inlägg) men på kvällen rengör jag just nu alltid med SISU rengöringsolja och sedan klappar jag in beautylotion på huden. Den ger en behaglig känsla och även denna doftar lite sådär nordiskt skogsaktigt. En flaska innehållande 150ml beauty lotion/ansiktsvatten kostar runt 199kr.

I Lumenes SISU serie finns även en rad andra produkter såsom djuprengörande mask, antioxidant mist, ansiktsolja och crémer. För att läsa mer om SISU-serien och Lumenes övriga sortiment så kika in här

Dominika Newelska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *