MasqueBar

Skönhetsprodukter utvecklade i Korea, så kallad K-beauty, har varit en uppåtgående trend på senaste tiden. Så det är knappast förvånande att även märket MasqueBar har hittat hit!

MasqueBar är ett innovativt skönhetsmärke med unika produkter som utvecklats i Korea, ett av de just nu ledande länderna inom skönhetsindustrin. MasqueBar är unika, spännande och effektiva skönhetsprodukter som innehåller ingredienser av högsta kvalité. Arkmasker/sheetmasker indränkta med serum, ögonmasker för att reducera svullnad och mörka ringar, bubblande rengöring och lavendeldoftande, rogivande sovmask för att nämna några.

Jag har fått tillfälle att prova just sovmasken (se bild nedan) och första intrycket är tummen upp! Nu provade jag inte masken över natten, utan som en rogivande mask på morgonen. Masken är i geléform, och doftar ”mjukt” av lavendel. När jag säger att den doftar mjukt, så menar jag inte att det är en mild doft, utan att doften är som ett mjukt fluffigt moln, typ. Just lavendel är ju en ingrediens känd för sina rogivande egenskaper på huden, men även doften av lavendel har en rogivande inverkan på sinnena. Med andra ord en perfekt doft i en produkt tänkt att använda på natten. Förutom lavendel så innehåller masken också trollhassel och aloe vera, även dessa med en rogivande effekt på huden.  


Jag la som sagt masken på morgonen efter att jag vaknade med svullet fejs (allergisk reaktion dagen innan) och lät den sitta på i ca 30 minuter innan jag hoppade in i duschen och sköljde av överflödet, även om det mesta hunnit sjunka in i min torra hud. Jag tyckte om både känslan och doften på masken, men nu är jag ju också ett fan av lavendel. Jag tyckte också att huden kändes mjuk, behaglig och något mindre irriterad efter bara 30 minuter på! Så inatt kommer den åka på som sovmask 🙂

Samtidigt som jag hade lavendelmasken på så hade jag även på ögonmasken i bild ovan. En så kallad eye patch mask specifikt för ögonpartiet. En geléig månformad mask som appliceras under ögat, för att motverka mörka ringar samtidigt som den är återfuktande och mjukgörande på den känsliga huden under ögat. Jag var rätt svullen runt ögonen när jag vaknade som sagt, due to en allergisk reaktion dagen innan, så jag tänkte att det var ett perfekt tillfälle att lägga ögonmasken. Konsistensen måste faktiskt upplevas, då den är svår att beskriva men jag ger det ett försök. Tänk dig en kall och sladdrigt slibbig sak, som vid första anblick kanske inte ser så mycket ut för världen. Men sen lägger du den under ögat, och din spontana tanke och känsla blir; mmmmm, skööönt. Svalt. Skönt. Lite skumt att något sitter klistrat under ögat, sitter de fast? Ja, de sitter kvar ha ha. Följt av, svaaalt. Skööönt.

Förstår du varför jag säger att det är svårt att förklara? Det kanske inte låter så inbjudande? Men trust me, de är 👌 Det här var andra gången jag provade denna ögonmask och för mig funkar de verkligen över förväntan. Nu var inte min förväntan att mina mörka ringar plötsligt skulle försvinna, för de är där och de kommer alltid vara där. Det jag blev positivt överraskad av var att de funkade så bra på ”puffigheten” jag alltid har runt ögonen när jag vaknar. Och den svala känslan mot huden utgjorde ett mindre underverk för att få mig att piggna till under ögonen. Det här är definitivt en produkt jag kommer köpa när paketet tar slut.

Förutom att produkterna från MasqueBar är effektiva och roliga att använda, så håller de också ett plånboksvänligt pris. Vad sägs om till exempel ett pack med 5 ögonmasker för runt 129kr?

Det finns många skojiga produkter att till exempel ge bort i julklapp, eller som ”gå bort” present istället för en blomma eller en flaska vin 🙂

MasqueBar finns att köpa på till exempel apotea, kicks och Åhléns

OBS! De här produkterna har jag fått som arbetsprov/pressprov. Jag har inga krav på att skriva om produkterna och det är heller inget samarbete med märket i fråga. Alla åsikter i det här inlägget är mina egna och jag har inte fått något för att skriva detta inlägg. 

Dominika Newelska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *