Recension; Exit haircare

Precis före jul fick jag hem en julklapp från PRETTOPR innehållande bland annat produkter från Exit Haircare. Såhär beskriver Exit Haircare själva sina produkter; 

”Exit produkter skapades av frisörer till frisörer.

Tillsammans har vi över 60 års erfarenhet av frisöryrket och driver över 25 salonger i Sverige.

Vi vet alla att nöden är uppfinningarnas moder och vår affärsidé är inget undantag.

Vi upptäckte att vi inte kunde hitta hårprodukter som levde upp till våra förväntningar.

Vi ville ha produkter som var av riktigt hög kvalitet men inte alltför kostsamt för salongerna.

Efter ett år av tester och åter tester så har vi till slut utvecklat vår egen serie hårprodukter med rätt konsistens, styrka, arom och framförallt pris!
Vi kan konkurrera med betydligt dyrare produkter utan att kompromissa med kvaliteten.”

De produkter ur sortimentet som jag provat är Volume mousse och Beach Look Salt Spray.  

Jag har provat produkterna flertalet gånger nu, både var och en för sig men även tillsammans och jag gillar dem verkligen! 

Först ut för recension är Exit Haircare Volume Mousse 

  

Såhär beskrivs produkten på Exit Haircare’s hemsida; 

”En stark, viktlös och utredande mousse som ger håret ett lyft och fyllighet med ett naturligt utseende. Den unika formulan gör håret glansigt och bekämpar friss och fuktighet, och som lätt borstas ur utan att lämna några rester. Användning: Skaka väl före användning. Fördela jämnt i fuktigt hår. Massera in från hårötter till hårtoppar. Skölj ej ur. Föna eller låt det självtorka.”

Såhär tycker jag om produkten; 

Jag har själv ett väldigt flygigt hår med många tunna strån. Just nu är det dessutom väldigt tunt då jag tappade extremt mycket hår i och med amning förra året, och jag har dessutom behövt klippa av ganska mycket på längden just på grund av det. 
Volym mousse är en produkt som jag verkligen alltid har i mitt hår för att lyfta det och ge fyllighet. Jag har provat en hel arsenal med olika märken och typer av mousse och jag har både hissat och dissat flera av dem. 

Exit Haircare Volume Mousse är en ny favorit för mitt hår! Jag applicerar moussen i fuktigt hår före föning och den ger ett naturligt och luftigt lyft. Exit Haircare Volume Mousse ger håret lagom stadga i botten, utan att tynga ner. Jag upplever att många volym mousser kan bli ”klibbiga”, både i känslan i håret och även i handflatorna efter applicering men med Exit Haircare’s Volume Mousse upplever jag inte detta alls. Moussen är nästan som hårt vispad grädde i konsistensen, lite produkt räcker långt och den har dessutom en mild och behaglig doft. Håret känns fylligare och får en lagom stadga för styling. 

Nästa produkt jag testat är Exit Haircare Beach Look Salt Spray.  

 
Såhär beskrivs produkten på Exit Haircare’s hemsida; 

”Ett saltvattenspray som ger ditt hår samma känsla som efter en heldag på stranden. Håret får en naturlig volym och struktur. Den skyddar ditt hår mot solens skadliga strålar och mot värmestyling samt hjälper till att bevara din hårfärg. Berikad med arganolja som gör håret friskt. Bruksanvisning: Spraya i lätt fuktigt eller torrt hår. Föna eller låt håret självtorka och styla.”

Såhär tycker jag om produkten;

Jag har provat att använda Exit Haircare Beach Look Salt Spray både i fuktigt som torrt hår. Favoriten är att först föna håret med Exit Haircare’s Volume Mousse, sedan spraya lätt med Beach Look Salt Spray i torrt hår. Jag fönar sedan lätt igen för att få produkten att torka och sedan styla håret. Beach Look Salt Spray ger en bra struktur till håret för de tillfällen jag till exempel vill ha busiga lockar eller vågor i håret. Det ger en något strävare känsla till håret utan att för den delen göra håret torrt och lockarna blir mindre flygiga. 

Jag gillar också konceptet med arganolja som vårdar och att salt sprayen ger ett skydd vid värmestyling. 

Exit Haircare är ett märke som väckt min nyfikenhet och jag kan absolut tänka mig att testa fler produkter ur sortimentet. De håller en hög standard till ett bra pris! Exempelvis kostar 300ml Volume Mousse 185kr, 80ml Volume Mousse 89kr och en flaska Salt Spray på 200ml ligger på 185kr. 

För mer info samt fullt sortiment kika in på Exit Haircare’s hemsida/webbshopp här

Dominika Newelska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *