Pressveckan

Igår gick första dagen på pressveckan av stapeln, fyra dagar dåPR-byråer öppnar upp för bloggare, press och influencers för att visa alla nyheter.

Igår hann jag med två av dem, PRESSKONTAKTERNA och SPALTPR.

Hos PRESSKONTAKTERNA var det fullt ös med deras nya koncept såna här dagar, som de kalla Beauty Boost. De har då flera representanter från sina varumärken på plats, och som besökare får man tillfälle att prova på diverse behandlingar, eller ställa ingående frågor.

Igår kunde man till exempel få brynen färgade av Refectocil (jag har redan två favoriter vad gäller frans&brynfärg och INGEN annan rör mina bryn) så jag tackade vänligt nej.

Excuviance bjöd också på mini-ansiktsbehandling, men även här fick jag tyvärr säga nej även om jag såååå gärna ville! Men eftersom jag just nu använder andra syrabaserade produkter, så ville jag inte ”risk it”.

Ljuvliga Karin från Baldacci var och presenterade nyheten från OLAPLEX, nämligen schampo och balsam som tillskott till hemmabehandlingengsmasken.

Såväl schampo som balsam innehåller också molekylen OLAPLEX som du kan läsa mer om i mitt inlägg här. Viktigt i schamponeringsritualen (gäller alltid med mask) är att man först schamponerar, sedan lägger behandlingsmasken tio minuter och ALLTID avslutar med balsam.

Jag pratade också länge med representanten från Babyliss som var där för att visa och berätta om en ny och uppdaterad version av deras IPL-maskin för hemmabruk. Här finns hur mycket som helst att skriva om, men det kommer att komma i ett separat inlägg längre fram 😉

Jag kikade också närmre på några av produkterna inom K-beauty som distribueras av GLOWid i Sverige. Bland annat saluför de leegeehaam, Klairs, HYGGEE och by Wishtrend.

MAC cosmetics är ny kund hos PRESSKONTAKTERNA och de hade två tjejer på plats som la makeup, samt så var TONI&GUY där för att styla hår och berätta mer om sina produkter. Jag har en del produkter från TONI&GUY som jag provat tidigare och tycker om, så det ska bli spännande att prova fler produkter från dem. Med mig hem fick jag bland annat en root liftning spray som jag kommer att prova nu genast när jag fönar håret.

En liten (i storlek) produkt som jag ser ram emot att prova när den lanserats (23e april) är denna lille rackaren från R+Co. Ett litet stift som kommer (förhoppningsvis) rädda många frisyrer. Ett stift som ska hålla ner små strån som kan sticka upp på huvudet efter styling!

Jag tror att den här kommer bli super i både tv och foto, då det syns så himla väl när någon har små ”antenner” som sticker upp. Den kommer göra sig perfekt i frilansväskan! (Lanserinsdatum är 23e april)

Lite fler bilder från PRESSKONTAKTERNA nedan.

MAGISKA MÖNSTER ovan! Vill ha som tapet 😍🙈

Efter PRESSKONTAKTERNA begav jag mig vidare till SPALTPR för att kika närmre på deras nyheter. SPALTPR har bland annat OBH-nordica, KEVIN MURPHY, Yves Rocher, Masque Bar, batiste, Aesop, Morris&Luca med flera.

En timmes mysigt häng med kläm & känn, mingel och en lång önskelista på produkter jag vill prova, bland annat de här smidiga små sprayflaskorna från KEVIN MURPHY, för att snabbt och enkelt täcka utväxt och/eller gråa strån mellan färgningar.

Har höga förväntningar på de här 😊

Hos SPALT fanns också dessa härliga ljus med diverse texter och citat, det här var nog mitt favoritcitat;

Nu är det dock dags att hoppa in i duschen och sedan ska jag bege mig ut i solen och dag två på Pressveckan.

More to come 😘😘

ANNONS:


SKINOVAGE från Babor

Babor är hudvård som funnits sedan 1956! Nu gör Babor gör Sitt femte år i Sverige med en stadigt uppåtgående ökning med hela 35% varje år!

Idag är de Top fem i branschen av salongsmärken här i Sverige!

En anledning till framgångarna är att märket, med huvudkontor i Tyskland, har 15 egna forskare bestående av dermatologer, biokemister, molekylärbiologi, fysiker och experter.

Med ett skafferi av över 400 produkter i sin portfölj, med ny teknik och med forskning som går framåt, kan produkterna utvecklas för att bli ÄNNU bättre!

I förra veckan presenterade Babor Sverige den nya och förbättrade vardagslyxserien SKINOVAGE. Från att ha innehållit hela 47 produkter är SKINOVAGE nu nedskalat, och indelat i fem serier.

Med hjälp av en relativt ny teknik och forskning (20år), epigenitik, har man skapat nya produkter med skräddarsydda användningsområden.

Epigenitik förklarar vilka gener som är påslagna och vilka som vilar. Epigenitiken kan påverka långt mer än man tror och mer än man tidigare vetat, nämligen upp till hela 70%

Från att ha sett på huden som en produkt av våra gener, vet man alltså nu tack vare epiteknik att så inte är fallet! En vilande gen kan väckas och därmed påverkas. Genom att bibehålla de bra cellegenskaperna aktiverade längre, stärks cellerna och vi åldras långsammare.

Genom forskning sökte Babor´s team en naturlig ingrediens som har just den här epigenetiska effekten och man fann då bidrottninggelé. Det som gör ett arbetsbi till en drottning, är det verksamma ämnet royalactin. Ämnet i sig är alldeles för stort för att penetrera huden och ge någon effekt, men med en ny peptid som har samma effekt som royalactin och som kan tas upp av huden, aktiveras cellförnyelsen och cellerna ska stärkas. Denna peptid kallar Babor för POWER-PEPTID.

Den nya och uppdaterade SKINOVAGE består av fem serier med totalt 27 produkter. Varje produkt har en siffra från 3 till 5, som beskriver ordningen på den perfekta hudvårsritualen.

De fem serierna är

BALANCING

VITALIZING

MOISTURIZING

CALMING

PURIFYING

För att läsa mer om Babor och hitta återförsäljare så kan du kika in här

ANNONS:


Björk&Berries Cleansing gel formula

Under Daisy Beauty expo fick jag tillfälle att stifta ny bekantskap med flera märken varav ett är det svenska eco-luxury märket Björk&Berries.

Med oss hem i goodie-bagen fick vi bland annat en ljuvlig rengöringsgèl för ansiktet, CLEANSING GEL FORMULA.

Såhär beskrivs rengöringen av företaget;

”Gentle and Nourishing Cleansing Gel Formula avlägsnar effektivt orenheter och minskar synligheten av porer utan att irritera eller torka ut huden. Med hjälp av anti-irriterande rosa lera, som är naturligt rik på mineraler, avlägsnas toxiner och orenheter från huden på ett milt och skonsamt sätt.

Den unika kombinationen av lugnande och återuppbyggande beta-glucan från havre och ekologiskt grönt mandarinvatten, ökar hudens elasticitet, förebygger uttorkning, samt stimulerar vitaliteten i cellerna och bidrar till en fastare och friskare hud.”

Personligen blir jag ofta skeptisk mot lera, eftersom jag är rädd att min redan torra hud ska kännas ännu torrare! Men på något sätt har Björk&Berries lyckats skapa en rengöring baserad på just lera (rosa sådan) som inte får min hud att kännas torr och stram!

CLEANSING GEL FORMULA från björk&berries har blivit en del av min dagliga rutin. Jag använder den varje morgon för att rengöra ansiktet på ett mjukt och skonsamt sätt innan jag startar dagen.

Produkten appliceras på fuktad hud och masseras sedan in på huden.

En lyxigt, tung flaska med pump, innehållande 100ml rengöring kostar 295 kronor. Det här är en rengöring som jag definitivt kan tänka mig att köpa igen, när mitt arbetsprov tagit slut.

Den här produkten har jag fått som arbetsprov. Jag har inga krav på att skriva om produkten och det är heller inget samarbete med märket i fråga. Alla åsikter i det här inlägget är mina egna och jag har inte fått något för att skriva detta inlägg. 

ANNONS:


the Ordinary, nu i Sverige!

Jag har hintat lite tidigare om att NIODs systermärke the Ordinary är på intågande och nu kan jag äntligen avslöja att lanseringen sker redan IMORGON!

the Ordinary är det kanske mest hypeade och omtalade märket från deciem då det är galet bra pris på produkterna. the Ordinary är en serie produkter med bland annat olika syror, vitaminer, peptider med mera. Det är ingredienser som är använda och beprövade sedan länge, länge inom hudvård och där tekniken och teknologin för att ta fram de aktiva ingredienserna därför inte är så kostsamma att ta fram. Det fluffas inte in i fina ord om att det är något nytt eller revolutionerande, utan det du får är en enkel förpackning innehållande en produkt med välkända, välbeprövade och bra ingredienser med bevisade resultat.

Extremt snabba puckar från att vi förra veckan fick veta att en beställning är lagd men vi visste inte exakt när den ska landa hos oss på disken.

Idag kom den! Och imorgon på självaste lönefredag så står produkterna på hyllan när vi öppnar!

Nu gick det som sagt väldigt fort, och det innebär tyvärr att jag själv kommer missa hela lanseringen 😥

Är själv på plåtning hela dagen imorgon och det är inte min jobbhelg (vi jobbar varannan på disken) så jag hoppas det finns något kvar på hyllorna när jag jobbar nästa vecka 😂🙈

På min shoppinglista finns bland annat

buffet; en riktig buffé av olika peptider som huden älskar för anti age resultat, den 100% rena, kallpressade

rosehip seed oil (nyponfrö olja, naturligt rik på bla vitamin A), natural moisturizing factors + HA

med flera.

Min härliga och kunniga kollega Samira står till ert förfogande hela helgen! Skynda in om du är sugen på något från the Ordinary, då det är en rätt begränsad första leverans.

Jag kommer (så fort jag har tid) att göra en guide och förklara mer om alla härliga produkter!

Men först, sömn och imorgon dag två på plåtning!

ANNONS:


Nytt jobb

En av de saker jag älskar med att vara frilans är variationen av jobb och projekt. Den ena dagen är sällan den andra lik, och jobbet är som en påse gott &blandat; lite av allt!

Spänd av förväntan inför ny vecka och nya projekt! I höstas landade jag ett nytt jobb som jag påbörjar imorgon, nämligen som lärare!

Om du snokat runt lite här så har du säkert sett att jag både pluggat pedagogik samt jobbat med både privatlektioner och som utbildare för flera olika märken i både makeup och hudvård. Jag har utbildat såväl privatpersoner som företag, i tekniker, märken, ingredienser och bemötande. Talat inför en person och flera hundra.

Att prata inför grupp har egentligen alltid varit något som jag varit…mindre bekväm med, men att prata om något man själv finner intressant och att lära någon något? Det är en helt annat grej, det är något jag brinner för något jag tycker om att göra.

Så imorgon börjar jag min första dag som kursledare på Medborgarskolan och ska hålla en intensiv (och intensivt kul hoppas jag) kurs i makeup grund. Vi ska gå igenom allt ifrån färglära, ljussättning, svartvitt foto, färgfoto, korrigering, skulpterande, brynformning, färgning av fransar och bryn, brudmakeup, trendmakeup, göra en perfekt sotning, hygien och produktkännedom, till materiallära, ergonomi och bemötande. Det kommer bli intensivt och roligt! Och jag är så glad att min första klass är fullbokad!

Jag är också så himla glad över att vi kommer att jobba med flera av mina favoritmärken! Jag har valt med omsorg, och jag väljer märken som även är hudvårdande och som har en god etik mot djur och natur.

Eleverna kommer att få jobba med flera olika typer av produkter och jag är så oerhört tacksam att både det svenska mineralmakeupmärket Idun och mitt favoritmärke på fransar och brynprodukter Depend har sponsrat mig med helt galet mycket produkter till skolan och våra utbildningar!

Jag kommer även att använda mig av mina favoriter från Lumene och har flera härliga samarbeten på gång, allt för att ge deltagarna på utbildningen en bred kännedom om alternativ!

I dagarna två har jag plockat bort ytterkartonage och sorterat och kategoriserat alla härliga, nya och generösa lådor fulla med produkter till skolan!

Hur glada kommer inte alla kursdeltagare vara att få gotta ner sig i nedan?

Tryck på nedan film för att se gaaaaalet många fransar också!!

http://beautykey.se/dominika/wp-content/uploads/2018/02/img_4375.mov

TACK, TACK OCH TUSEN GÅNGER TACK UNDERBARA FINA NI FÖR DETTA! ❤️❤️❤️

Jag kommer att skriva många gånger till om mitt nya jobb och jag hoppas kunna inspirera alla elever, och jag ser fram emot att vara med och utveckla utbildningarna på Medborgarskolan till att bli ännu bättre tillsammans med min fantastiskt härliga kollega Jenny Guerrero.

To be continued…

ANNONS:


SMOOTH SUGARS caring scrub nyhet från L’oreal

NYHET från L’OREAL paris!

Under Daisy beauty expo för några helger sedan var en av utställarna på plats L’OREAL som hade inrett ett helt rum som ett Parisiskt torg med cafébord, glass, hav av blommor och till och med en fransk liten balkong. En artist som tecknade av oss besökare och godisskålar fyllda till bredden med sötsaker varvat med nya läpprodukter, primers och mascaraprimer.

En av nyheterna som presenterades var den nya serien med scrub för ansiktet, SMOOTH SUGARS CARING SCRUB (rek pris 129kr)

Produkterna presenteras av L’OREAL såhär;

Sugar scrub som vårdar huden, med en unik kombination av särskilt utvalda exfolierande ingredienser med 3 fina sockerarter (brunt, ljust och vitt) av 100% ursprung.

SMOOTH SUGARS appliceras med torra fingrar på ren och torr hud. Sedan tillsätter man lite varmt vatten och masserar försiktigt på ansiktet med cirkulära rörelser. När sockret har smält så sköljer man av med varmt vatten.

SMOOTH SUGARS CARING SCRUB kommer i tre olika varianter; clearing scrub, glow scrub och caring scrub.

CLEARING SCRUB med 3 fina sockerarter och kiwikärnor. Skrubben exfolierar huden och gör den mjuk samt ska pormaskar upplevas reducerade. Med essentiella oljor från pepparmynta (rogivande egenskaper) och citrongräs (rengörande egenskaper) ska denna reducera orenheter, lugna huden och ge en ren, fräsch och silkeslen hud. Den lätta och vårdande gelformulan har en härlig och behaglig doft och ger en unik rengöringsupplevelse med en värmande känsla.

GLOW SCRUB med 3 fina sockerarter samt acaipulver för att försiktigt exfoliera huden. Formulär innehåller också druvkärneolja och monoiolja som båda är kända för sina återfuktande och vårdande egenskaper. Den här skrubben är formulerad för att exfoliera huden, göra den mjuk och ge en ren, fräsch och silkeslen hud. Den lätta, mjuka formulan har en härlig doft och ger en unik rengöringsupplevelse.

CARING SCRUB med 3 fina sockerarter samt kakaosmör och kokosnötsolja som är kända för sina närande, vårdande och skyddande egenskaper samt kakaofrö för att exfoliera huden, avlägsna döda hudceller och ge en mjuk hud. Den fylliga, vårdande formulan har en härlig doft och ger en unik rengöringsupplevelse.

På expot fick vi klämma och känna på alla tre varianter av SMOOTH SUGARS CARING SCRUB och med oss hem fick vi också alla tre. Jag ville såklart öppna alla på en gång på grund av samtliga bara skrek MUMS för huden! MEN, jag har hejdat mig och faktiskt börjat med att öppna bara den ena: CARING SCRUB. Har hunnitprova två gånger nu och den är så himla skön! För det första doften… jag vill äta den så gott doftar den! Och jag som inte ens är ett stort fan av choklad (gillar typ fuskchoklad som typ dumle), men den här kan ha fått mig att bli en chokladälskare! I alla fall på huden.

Konsistensen är först tjock, nästan lite hård och stum. Men värmen i fingrarna och i huden gör att den SMÄLTER vid beröring och blir helt underbart ljuvlig på huden! Själva kornen är små, så små. Den exfolierar försiktigt och lämna huden göttigt mjuk och väldoftande. Medan jag skriver om den vill jag genast gå och använda den, igen.

Blir spännande att se vad jag tycker om de andra två när det blir dags att prova dem! Tänker faktiskt vara en duktig flicka och göra slut på en först, innan jag öppnar nästa.

Har du provat någon av dessa och i så fall vilken och vad tyckte du?

De här produkterna har jag fått som arbetsprover. Jag har inga krav på att skriva om produkterna och det är heller inget samarbete med märket i fråga. Alla åsikter i det här inlägget är mina egna och jag har inte fått något för att skriva detta inlägg. 

ANNONS:


Rengöringsfavorit, SISU please

En av mina absoluta favoriter i rengöringskategorin just nu är en rengöringsolja från Lumene, i serien SISU.

SISU är en av Lumenes nya hudvårdsserier och den ligger helt rätt i tiden; att skydda mot miljörelaterade faktorer. Genom att skydda huden mot skadliga effekter från fria radikaler och luftföroreningar i stadsmiljön. SISU innehåller en unik kombination av rent arktiskt källvatten samt kraftfullt, antioxidantrikt nordiskt tallbarks- och grankvistnötsextrakt för en återfuktad, fräsch och strålande hy.

DEEP CLEAN purifying Cleansing oil beskrivs såhär av Lumene;

”En djuprengörande rengöringsolja för alla hudtyper. Rengör huden på djupet från stadslivets påfrestningar. Rengöringsoljan bidrar till att skydda huden från miljöpåfrestningar genom att skonsamt och effektivt rengöra smuts, make-up och SPF filter. En blandning av antioxidantrikt nordiskt tallbarksextrakt, fröoljor från svarta vinbär, blåbär och lingon, som är rika på antioxidanter och innehåller essentiella omega-fettsyror och E-vitamin. Ingredienserna samverkar med huden för att skydda den mot yttre påfrestningar för en ren, mjuk och smidig hud.”

Såhär tycker jag om produkten;

Jag älskar den! Den här rengöringsoljan masseras på torr hud för att lösa upp makeup och orenheter på ett supersmidigt sätt! Man masserar in oljan i huden, och sedan kan man blöta händerna, massera igen och då förvandlas oljan till en lätt mjölkig konsistens. Jag brukar antingen skölja av allt med varmt vatten och sedan torka av med en varm, urkramad ”ansiktshandduk”, eller svepa bort direkt med blöta ”ansiktssvampar”.

Doften är ljuvlig, som en tallskog i morgondagg när solen är på väg upp. Och konsistensen är bara….; underbar! Liksom lite tjock olja, som löser upp makeupen lätt och lämnar huden med en behaglig känsla. Jag tycker också om att den inte lämnar en hinna på huden som jag upplever att många rengöringsoljor kan göra, utan att huden för den delen känns torr. En flaska innehållande 150ml rengöringsolja kostar runt 229kr.

Till SISU serien och DEEP CLEAN purifying cleansing oil finns också ett ansiktsvatten som heter Urban Defence Lumenessence Anti-pollution beauty lotion.

Såhär beskriver Lumene produkten;

”En skyddande skönhetslotion som innehåller björksavsextrakt och hyaluronsyra. Återfuktande effekt samtidigt som den eliminerar föroreningar och makeuprester som inte har avlägsnats efter rengöring”.

Personligen brukar jag inte ha några makeuprester kvar, eftersom jag är nitiskt noggrann med rengöringssteget och alltid gör dubbelrengöring om det behövs. MEN, jag gillar att svepa över ansiktet med den här typen av produkt! På morgonen har jag ett annat ansiktsvatten/antioxidantspray (mer om det i separat inlägg) men på kvällen rengör jag just nu alltid med SISU rengöringsolja och sedan klappar jag in beautylotion på huden. Den ger en behaglig känsla och även denna doftar lite sådär nordiskt skogsaktigt. En flaska innehållande 150ml beauty lotion/ansiktsvatten kostar runt 199kr.

I Lumenes SISU serie finns även en rad andra produkter såsom djuprengörande mask, antioxidant mist, ansiktsolja och crémer. För att läsa mer om SISU-serien och Lumenes övriga sortiment så kika in här

ANNONS:


Recension; NORDIC NOIR LONGWEAR EYESHADOW STICK från Lumene

Lumene är ett märke jag inte skrivit så väldigt mycket om, men som jag tycker mycket om. Alltså tycker som i gillar!

Jag har flera gånger förvånats över hur hög kvalité deras foundations håller, trots den plånboksvänliga prislappen. Lumene har senaste tiden också genomgått flertalet förändringar till det bättre. Både vad gäller innehåll, utseende och efterfrågan. De erbjuder både hudvård och makeup och i båda kategorier har jag hittat flertalet produkter som jag verkligen gillar!

Nu var det dags att prova de nya chubby ögonskuggspennorna NORDIC NOIR LONGWEAR EYESHADOW STICK en krämig ögonskugga i en uppskruvningsbar, tjock penna.

De här får tre S av mig; Snabbt, Smidigt och Snyggt!

Enkla att applicera och håller bra hela dagen!

Ögonskuggspennan kommer i sex färger, (se bild nedan) och kostar cirka 179kronor.

Jag provade nyanserna 1 (Midsummer Brown) & 2 (forest taupe) och la min makeup runt halv åtta på morgonen.

(Yup, that’s My hairy arm and My tat’ of wisdom and words to live by)

När det var dags att ta bort makeupen runt tiosnåret på kvällen så satt allt fortfarande kvar på samma plats där jag applicerat den, med andra ord bra hållbarhet! Vid applicering känns konsistensen nästan krämig, fastän den är som en tjock penna. Jag applicerade pennan direkt på locket, och använde mig sedan av en pensel för att sudda till kanterna eftersom jag ville ha dem lite mjukare. De två nyanserna var jättefina tillsammans och jag kommer definitivt att ha NORDIC NOIR LONGWEAR EYESHADOW STICK som go to skugga när jag har bråttom.

Tyvärr kom jag på efter att jag sminkat av mig att jag glömt fota ögonen med skuggorna på 🙈

Läs mer om Lumene och deras sortiment här

De här produkterna har jag fått som arbetsprover. Jag har inga krav på att skriva om produkterna och det är heller inget samarbete med märket i fråga. Alla åsikter i det här inlägget är mina egna och jag har inte fått något för att skriva detta inlägg. 

ANNONS:


Jobb, jobb, jobb

En snabb uppdatering bara för att säga att jag just nu är inne i en period där jag jobbar väldigt mycket och därför inte riktigt hinner med här.

Är inne på dag 10 utan ledighet och har några dagar kvar till jag får andas ut och hinna ikapp.

Missförstå mig rätt! Jag älskar mitt jobb och jag har själv valt att tacka ja till alla uppdrag! Det är inte så jag menar, jag menar mer att jag ville berätta varför jag inte hunnit med här!

Dagarna har varvats av SVT, elle-galan, jobbet på NIOD på Åhléns, Sthlm fashion week, fix inför Guldbaggen och runt ett varv. Galet roligt med andra ord, men har därför varit tvungen att prioritera ner här litegrann, eftersom jag all annan tid prioriterat min familj och att umgås med dem.

Jag har däremot hunnit hitta ett par riktigt smaskiga produkter från Daisy Beauty expo som står på tur att få ett inlägg här så håll tillgodo!

Lovar att berätta mer om jobben jag gjort också, ska bara lugna ner sig lite i karusellen!

Nu måste jag hoppa in i duschen och påbörja dagen!

Vi hörs!

ANNONS:


Rubriklös onsdag och brynfärg från Depend

Idag har varit en sån där dag som känts hur låååång och seg som helst, men ändå inte fått allt jag hoppats på gjort.

Gick upp vid sju för att få en halvtimmes egentid med kaffe i soffan och bara vara ensam för en stund. Samla tankarna och göra ingenting. Behöver det ibland.

Uträttat lite grejer och sedan iväg för jobb.

Har knappt varit på disken på Åhléns sedan före jul på grund av först julledigt, sen sjuk och sedan andra jobb. Men idag var jag där och det var så roligt! Visst, lugnt som bara den eftersom dessa dagar typ är de sämsta inom handeln, men härligt att hinna prata lite med alla kollegor runtom.

Nu har familjen somnat och jag passar på att testa brynfärg jag fick med mig hem från Daisy Beauty expo i helgen .

Depends nya och uppdaterade bryn-och fransfärgningsprodukter är så bra! Här testar jag brynfärg i brunsvart.

Läs gärna mer om Depends sortiment och produkter i inlägget här

Men nu; godnatt!

ANNONS: