KISS NEW YORK Hydrating sheetmask

När vi var iväg på Daisy Beauty Cruise för några helger sedan, så var det amerikanska märket KISS NEW YORK professional ett av märkena som var med på plats. Jag har känt till KISS NEW YORK sedan typ 2002, då jag jobbade mycket med naglar och brukade bunkra upp ett lager av nageltippar, lim och verktyg under mina resor till Canada. KISS NEW YORK är nämligen känt för sina nagelprodukter och flitigt använt bland nagelteknologer i både USA och Canada. Så pass välanvänd, att de håller hela 90% av den amerikanska marknaden för just nagelprodukter. De har också lösfransar i alla olika slag och nu tar det väletablerade märket ett steg till, och lanserar makeup! 

Vi fick med oss några härliga pressprover som jag använder och utvärderar för fullt, och jag kommer att skriva mer om just makeupen inom kort. Idag vill jag berätta om den här lilla godingen.


HYDRATING 100% COTTON FACIAL SHEET MASK

En serumberikad arkmask som ska ge en hälsosam och återfuktad hud. Och det är precis vad den gör! Själva masken/arket i sig är lätt i tyngden och sitter därför enkelt på plats i ansiktet. Arket kramar om huden för en bättre penetration av ingredienserna. Varje mask (det finns fler varianter, jag provade den återfuktande) är berikad med olika aktiva ingredienser för att främja en hälsosammare hud. Alla masker är fria från parabener (jag personligen räds inte parabener, men det är en annan historia) och artificiella färgämnen. Samtliga masker är dermatologiskt testade.

De masker som finns i sortimentet är följande;

Charcoal; porminimerande

African black soap; renande

Honey; närande

Cucumber; rogivande

Green Tea; matterande

Lemon; uppklarnande

Coconut Water; återfuktande

Aloe; mjukgörande
Jag har provat den som är återfuktande, coconut water, och jag ÄLSKAR DEN! Jag lider av vad man kallar ”skomakarens barn” det vill säga jag är duktig på att ta hand om andras hud, rekommendera produkter, göra behandling osv, men lite sämre på att ta hand om mig själv. Har en arsenal av produkter i femtioelva olika format men ändå lyckas alltid något komma emellan. Därför är jag extra förtjust i just ark/sheet masker. Det är så enkelt!

Så härom kvällen tänkte jag efter att jag sminkat av mig att nu MÅSTE jag göra något! Glåmig hud, torr som fnöske och allmänt rätt ”trött” i huden. På ett rengjort ansikte lägger man på arket och ser till att det sluter om huden. 


Masken ska sitta på i 15 minuter och eftersom den verkligen satt på plats så kunde jag utan problem göra annat under tiden. Jag upplevde att masken kändes svalkande medan den låg på, vilket var extra skönt för ett trött ansikte. När 15 minuter gått tog jag bort masken och huden såg verkligen mer hälsosam ut! Jag kände mig ordentligt återfuktad och behövde inte ens smörja in mig med något efteråt. Själva arket hade fortfarande massor med serum kvar i sig, så det strök jag ned över halsen, dekolletaget och handryggen. DESSUTOM var arket så indränkt i produkt, så i förpackningen fanns så pass mycket serum kvar att jag kunde använda det både morgonen efter som serum under min dagcreme och på kvällen under min nattcreme. Med andra ord; MYCKET för pengarna!

Den här masken passar alla som behöver ge sin hud lite extra fukt. Perfekt såväl före makeup som efter avsminkning.

(Dessvärre har jag åkt ifrån prisinfon som ligger hemma och där är inte jag, så jag kommer uppdatera med priset i mitten på nästa vecka)

KISS NEW YORK professional kommer att lanseras hos LYKO i juni, förhoppningsvis lagom till midsommar. 

Mer information om KISS NEW YORK professionals makeup sortiment kommer i ett separat inlägg 😊💄
OBS! De här produkterna har jag fått som pressprov. Jag har inga krav på att skriva om produkterna och det är heller inget samarbete med märket i fråga. Alla åsikter i det här inlägget är mina egna och jag har inte fått något för att skriva detta inlägg. 

ANNONS:


Daisy Beauty CRUISE 

OBS! Varning för mycket text 😊🙈
I lördags gick årets Daisy Beauty Cruise av stapeln, ett dygn på Östersjön med ett gäng skönhetsjournalister, skönhetsbloggare, influencers, Daisy Beauty och företag inom skönhet. 

Vi möttes upp redan klockan 7 på morgonen i Viking Lines terminal för att gå ombord på fartyget GRACE. Förväntansfulla, pirriga och nyfikna på vad som komma skulle, blev vi alla tilldelade varsin biljett och rumsnyckel. Min första tanke var; ”hjälp, vem ska bo med mig?” Redan under frukosten hamnade jag av en slump vid samma bord som min tilldelade room-mate, ingen mindre en den fantastiskt härliga Jannike. Jag har bara hälsat som hastigast på Jannike förut och blev nog lite nervös. Mest för att jag tänkte; åh nej, nu är hon säkert jättebesviken som tvingas bo med mig! Hon som redan känner så många, så tvingas hon bo med mig som hon inte känner. Men det var liksom hela tanken med indelningen, att vi ska lära känna någon ny. Och jag är SÅ GLAD att Sam & Kicki från Daisy Beauty parade ihop mig med just Jannike! Alltså, vilken rolig tjej! 

Efter frukosten (som för övrigt var heeelt fantastisk! 


Jag åt bacon, scrambled eggs, färsk frukt och en bit prinsesstårta. Och en bit schwartzwaldtårta också för jag kunde fasen i mig inte bestämma mig, ok?) var det dags att tåga upp till konferenslokalen för att inspireras av nyheter och genombrott inom skönhet! 

Först ut var Sam (Daisy Beauty) med praktisk info och sedan var det dags för Kicki Norman aka Daisy Beauty herself. Med humor och lika stor dos seriositet och kunskap, väckte Kicki något i, vad jag tror, oss alla. Vi fick fundera över vem är jag? Är jag mitt varumärke eller är mitt varumärke jag? Är de en och samma eller två olika? Hur vill jag framställa mitt varumärke? Och viktigast av allt, att faktiskt ha ett varumärke. Som influencer/bloggare är det otroligt viktigt att faktiskt ha nånting att kunna visa för potentiella samarbetspartners eller som till stor del för mig som frilansar, potentiella arbetsgivare. Lite så tänkte jag. Mitt varumärke är inte för att få gå på spännande pressträffar, få pressutskick osv. För mig är de jag möter potentiella arbetspartners. Ett märke jag ”faller för” kanske blir ett märke jag vill ha och köpa in till min frilansväska. Samma märke kanske gör en plåtning om en månad då de behöver hyra in en makeup artist osv. Om jag sedan väljer att tipsa om eller skriva om en produkt, så är det för att JAG väljer att göra det.

Efter Kickis presentation var det dags för en workshop, där vi fått en tilldelad partner före resan som vi skulle kolla lite närmre på och sedan bolla med. Hur uppfattar jag den här personens varumärke, vad har hon/han som är annorlunda eller unikt mot andra influncers osv. Min partner hade tyvärr fått stanna hemma pga sjukdom och därför fick jag en egen stund tillsammans med Kicki där jag fick så otroligt mycket bra feedback och saker att tänka på! Kicki, tack! Du har satt igång en tankeverksamhet hos mig som verkligen var välbehövlig och mitt i prick! Inte bara för mitt skrivande, utan generellt och personligt om mig. ❤️ 

Efter workshopen var det föreläsningar från följande företag; reserol, evo haircare, IDUN minerals, Lumene och KISS NEW YORK. Jag kommer att skriva separata inlägg om samtliga föreläsare framöver, då jag vill hinna grotta ner mig lite mer i vissa av företagen samt vill jag hinna prova och botanisera bland arbetsproverna vi fick med oss hem. (Nästan som julafton, varje gång ha ha) Dessutom vill jag gärna kunna ägna ett inlägg helt och hållet åt ett märke istället för att försöka skala av för att få plats med alla i ett.

Vi fick också tillgång till tax-free shopen som var öppen enbart för oss en stund (där det också bjöds på mer bubbel), och två timmar i spa´t enbart för vår grupp. Jag var så slut efter för lite sömn under veckan och kanske en dos nervositet inför kryssningen så jag och min rumskompis Jannike tog det lugnt på rummet istället för att gå till spa´t. Vi fick också sällskap av ännu en alldeles fantastisk och härlig tjej, nämligen Alexandra och hade en egen liten förfest på rummet. Snackade och skrattade, innan det var dags för gemensam middag med hela gänget! En middag som avrundades inpå småtimmarna med så mycket skratt och dans att jag när jag vaknade igår morse (JA, MÅNDAG MORGON) hade träningsvärk i hela kroppen! 👯🙈😂

När vi kom i land i söndags morse efter ett dygn på havet så var jag helt slut, men samtidigt så full av energi. Trött av alla intryck och information men glad och inspirerad av alla nya bekantskaper och möten med underbara personligheter.

Igår jobbade jag till sent på kvällen och först nu har jag hunnit landa lite.

Jag vill avsluta detta inlägg med ett STORT TACK till alla som var med på denna roliga resa! Tack till Kicki Norman, Sam Bergenstråhle och Viktor på Daisy Beauty. TACK till alla föreläsare och fantastiska märken. TACK för de fina och otroligt generösa arbetsproverna. TACK till VAR OCH VARENDA EN av er som var med på resan! Och en STOR kram till dig, underbara rumskompis Jannike samt Alexandra för att ni gjorde denna snart 40-åriga (3 år kvar, lugn i stormen) småbarnsmorsans resa så minnesvärd. Ni är tamej tusan fantastiska och jag hoppas vi ses snart igen! ❤️❤️❤️

ANNONS:


ANNONS:


På väg! Men fel lösen!

Godmorgon! 

Snart är det uppsamling vid färjan för DAISY BEAUTY CRUISE, TJOHOOOO!! Har sovit typ 3 timmar pga förväntansfull som ett barn på julafton 😂

Jag har ju tänkt snappa hela dagen från Lykos snapchat, men nu när jag skulle logga in så funkar det inte! 

JAG HAR FÅTT FEL LÖSEN! 😱

SÅ; för den som vill följa med bakom kulisserna; gå in på min insta 😊

Kör där tills jag får tag på min kontaktperson hos LYKO. 

Hoppas vi ses! 😘

ANNONS:


LYKO + SNAPCHAT & JAG HAR RODRET! 

Godkväll fastän det fortfarande är ljust. Imorgon går DAISY BEAUTY CRUISE av stapeln, och jag har fått det stora nöjet att få ta med er bakom kulisserna på vårens Beauty Cruise genom att ta över LYKO’S SNAPCHAT 😀😀😀 

Det blir premiär för mig med snapchat så jag ber om lite tålamod i början 🙈 

Följ med och få mumsiga sneak peeks på spännande produkter, nyheter och massa skojiga Beauty folk 😍💄💅😘 

Klockan 7 imorgon bitti är det samling före avfärd och så snart min lilla goding somnat ska jag ta tag i packning inför ett dygn fyllt av skojigheter! 

Whoop whoop! 

ANNONS:


Daisy Beauty Cruise på gång!

Hej kära vänner! 

Nu har tiden gått sådär oförskämt fort igen, och det är flera veckor sedan mitt senaste inlägg. Brist på inspiration eller prestationsångest..? Kanske en kombination av dem båda. Galet mycket jobb sista tiden, vilket jag självklart är tacksam och glad för! Sena kvällar följt av tidiga morgnar har gjort att jag sovit alldeles för lite, och som om det inte vore nog så har jag även hunnit med förkylningen från H-e OCH pollenallergi 😱😩 det har gjort att jag känt mig rätt matt emellanåt. 

Anyway; nu tänker jag ta igen det med råge! För IMORGON är det dags för DAISY BEAUTY CRUISE! WIIIIIIIIIII vad roligt det ska bli! 😍😍😍 

Ett dygn fyllt av föreläsningar om nyheter inom 💄💅följt av 🍷🍾 (OBS! Även mat skall intagas) och förmodligen även lite 👯👯👯 ⬅️ fritt för tolkning; beautypeeps dansande i spa’t? Mycket möjligt! 

Jag ser så mycket fram emot imorgon!  Helt ärligt med lite blandade känslor.. Glädje för att jag blivit medbjuden men också lite skämskudde 😳 🙈 på mig för att jag får följa med när jag varit så dålig på att uppdatera! 

Spenderar dagen på jobb idag men håll utkik! Kommer nämligen avslöja ett sätt som även du kan följa med bakom kulisserna på vårens DAISY BEAUTY CRUISE 😜 

ANNONS:


ACASIA Skincare – recension

ÄNTLIIIIIIGEN har jag lyckats ta mig tiden att få ihop en recension! (Ok, sanningsenligt började jag knåpa på det här inlägget för typ tre veckor sedan, men vart tiden tar vägen? Det vete fan). 

Daisy Beauty expo i januari fick jag ju som ni vet med mig en hel drös med produkter! Några har jag inte hunnit prova än, medan andra har jag hunnit testa enstaka gång, och vissa har jag använt flitigt ända sedan dess. 

Ett av märkena i kategorin använt flitigt är produkterna från ACASIA SKINCARE. Här har jag nämligen hittat några nya favoriter som min hud tycks älska! 

Grundaren av märket ACASIA SKINCARE är Anna Karin Wahlberg. Hon är auktoriserad hudterapeut och har arbetat aktivt i 30 år som hudterapeut, med över 50.000 utförda behandlingar! Under sin tid i branschen och med sin mångåriga erfarenhet har Anna Karin lärt sig vilka behandlingar, sammansättningar och ingredienser som fungerar mer eller mindre bra på huden. Med detta i bagaget har Anna Karin nu utvecklat sin egna serie produkter som är både effektiva och enkla att använda – allt för att på ett enkelt och effektivt sätt hjälpa användaren att få en klarare, slätare hud som både känns och ser bättre ut! 

Anna Karins motto är att hudvårdsrutinen ska vara okomplicerad men samtidigt hålla högsta nivå på kvalitet och ge snabba och fina resultat. I dagsläget består serien ACASIA SKINCARE av fyra produkter, men Anna Karin hintar om att det serien kan utvecklas med fler produkter framöver. 

Produktserien är utvecklad av Anna Karin tillsammans med erfarna kemister på Dr Temts Laboratories i Wien, Österrike. 

Laboratoriet har över 40 års erfarenhet av forskning inom avancerade hudvårdsprodukter och kombinerar det bästa från naturen med modern forskning. Det har tagit över två år att utveckla ACASIA SKINCARE eftersom det var viktigt att få fram exakt de effekter, den konsistens och den känsla som Anna Karin har velat att hennes produkter ska ha. För att underlätta för konsumenten och av hygieniska skäl, är produkterna också förpackade i praktiska tuber istället för burkar. Mer hygieniskt och samtidigt enkelt att ta med sig sin favorit! 

I ACASIA SKINCARE är alla ingredienser viktiga och noggrant utvalda för att tillsammans arbeta för att balansera och bygga upp huden. Serien innehåller ingredienser såsom; 

 • Provitamin B5 som verkar återfuktande, förbättrar hudens barriärfunktion samt påskyndar celltillväxten.
 • Antioxidanter E-vitamin som skyddar mot fria radikaler och som har föryngrande egenskaper. 
 • Hyaluronsyra förbättrar hudens förmåga att binda fukt vilket gör att huden känns fastare och fylligare och motverkar på så sätt fina linjer. 
 • A-vitamin stimulerar och reparerar hudens kollagen- och elastinproduktion.
 • Nyponfröolja bekämpar fria radikaler och främjar cellförnyelsen.
 • Glycerin främjar hudens elasticitet. 
 • Rapsolja dämpar dämpar och lugnar hudirritationer. 
 • Tambourissa Trichophylla Leaf extract lugnar en reaktiv och blossande hud.
 • Jojobaolja binder fukt och ökar hudens skyddsbarriär. 
 • Humle lugnar en blossande hud.
 • Sallatsspikblad har läkande egenskaper.
 • Mjölksyra återfuktar torr och känslig hud. 

Alla produkter i ACASIA SKINCARE är fria från parabener och mineraloljor. 

ACASIA SKINCARE har i dagsläget följande produkter; 

CLEAN CLEANSER

En effektiv och silkesmjuk rengöringsmjölk som på ett skonsamt sätt avlägsnar makeup och orenheter. Efter rengöringen är huden ren, len och har en fin lyster. Passar alla hudtyper. Innehåller glycerin, provitamin B5, E-vitamin och nyponfröolja.

Används såhär; 

Tvätta ansikte och hals morgon och kväll. Massera in produkten på fuktig hud någon minut och skölj därefter bort alla rester av rengöring och smuts med ljummet vatten. 

Tuben innehåller 100ml och kostar 295kr.
24 H Repair Cream

En fukt-och näringsrik 24-timmars créme som har en stärkande, lugnande och balanserande effekt på huden under 24 timmar. Förbättrar hudens barriärfunktion samt ger ökad elasticitet och spänst. ACASIA SKINCARE 24 H Repair Cream dämpar och lugnar hudirritationer. Passar alla hudtyper och speciellt den känsliga, fuktfattiga huden. Innehåller provitamin B5, rapsolja, jojobaolja, E-vitamin, hyaluronsyra och nyponfröolja. 

Användning; 

Smörj in ansikte och hals morgon och kväll efter rengöring.

Tuben innehåller 50ml och kostar 395kr.
Recovery Mask

En lugnande och stärkande ansiktsmask som omedelbart ökar hudens spänst, lyster och ger en klarare hudton. Lugnar blossande, reaktiv och röd hud. Rik på mandelolja, provitamin B5, Tambourissa Trichophylla Leaf extract, humle, hyaluronsyra, nyponfröolja, sallatsspikblad, A-vitamin och E-vitamin. 

Instruktioner;

Applicera rikligt över ansikte och hals på väl rengjord hud cirka två gånger i veckan i minst 15 minuter. Ansiktsmasken passar även utmärkt som sovmask. ACASIA SKINCARE Recovery Mask ger både omedelbara och långsiktiga resultat och passar alla hudtyper. 

Tuben innehåller 50ml och kostar 395kr.

LIFT ME UP SHEET MASK

En arkmask genomfuktad med kollagenserum och E-vitamin som ger omedelbar elasticitet och spänst till huden. Genom att ”hänga upp” masken på öronen med öglorna får huden ett extra lyft. En bärbar ”askungebehandling!” Utmärkt att lägga några timmar innan ett tillfälle då du vill ha en extra fin hud med fantastisk lyster. 

Användning; 

Arket är ansiktsformen med hål för ögon, näsa och mun. Öppna aluminiumpåsen och veckla ut arket. Placera masken över ett väl rengjort ansikte och fäst därefter de längre ”hällorna” bakom öronen. Låt masken ligga på i 15-20 minuter. När du har tagit bort masken masserar du försiktigt in överflödigt serum i huden. Passar särskilt en fuktfattig och mogen hud. 
1 ark (23ml) kostar 125kr.

Och vad tyckte jag? 

Ja, jag vill börja med att säga WOW! 

Vid första anblick så kände jag lite njaee eftersom förpackningarna kändes så ”enkla”. Genom alla år i skönhetsbranschen och 7 år som hudterapeut, har jag stött på så ofantligt många märken och ofta är det så att man först faller för utsidan (såååå ytligt, jag vet!).  Att burken är lyxig, kartonaget snyggt osv. Första intrycket väcker en nyfikenhet till att vilja prova, klämma, känna. 

Men lika ofta kan det ju vara tvärtom! Och här är det verkligen så! Det är helt underbart när man blir positivt överraskad! Och jag kan med handen på hjärtat säga; jag är kär i ACASIA SKINCARE!

Jag har använt rengöring, fukt och mask flitigt och regelbundet. På kvällen gör jag dubbelrengöring för att avlägsna makeup. (Personligen gillar jag att applicera rengöringsmjölk på torr hud, massera in och sedan tillsätta lite vatten och massera igen innan jag sköljer av). 

Den här rengöringen är fantastisk! Huden känns len och ren, och den doftar milt och liksom, mjukt

Fuktcremen trodde jag först inte passademin hud, för direkt vid kontakt med huden blir den först bara vit på huden men sedan; vips och sluuuuurp så absorberas den! Och detta UTAN att huden känns fet?! Kan ofta tycka att cremer som är liksom lite ”korta” i konsistensen har en tendens att antingen lägga sig utanpå, eller att det bara blir som ett lager fett men att huden fortfarande känns torr. Men nu? Gosh, vilken tur att jag får lägga denna goding två gånger om dagen! Och dessutom är den perfekt under makeup = ännu en bonus. 

Ok, låt oss prata om maskerna… Först och främst crémemasken som också fungerar som sovmask. Eh, Love it och kan inte hålla mig till bara två gånger i veckan utan är nu uppe i fyra gånger i veckan 😜 För det första; min hud älskar den. Men det absolut bästa? Den kladdar inte! Håret fastnar inte i ansiktet, ansiktet fastnar inte i kudden och när man vaknar är huden lika mjuk som en babyrumpa! 

Det som gjort mig mest glad över att ha fått tillfälle att använda ACASIA SKINCARE är att för första gången på länge har en hudvårdsserie hjälp mig med ett återkommande problem jag får varje vinter; milier (små talgcystor som kan bildas i porerna. Ser ut som en vit, hård ”boll” och måste oftast punkteras för att få bort då de saknar utförsgång).

Min hud blir så oerhört torr vinterhalvåret. Den är torr i vanliga fall också, men den konstanta växlingen mellan fuktig och kall luft utomhus, till torr och varm luft inomhus, gör att min hud blir extra torr! Jag brukar få torra fläckar, milier på kinderna och bli extra känslig. Samma sak den här vintern. Men efter ca fem veckors kontinuerligt användande av ACASIA SKINCARE så hände i förra veckan något för mig helt otroligt! Hela TVÅ envisa milier som jag alltid brukar behöva snitta för att få bort. (OBS! Eftersom jag är hudterapeut är jag utbildad på detta och rekommenderar INGEN att göra detta själv, utan man går till auktoriserad hudterapeut!). 

De här två, de ”löstes upp” på något sätt?!? Det var som att det hårda talget mjuknat tillräckligt mycket för att de skulle gå att klämma ut. (OBS IGEN! Enbart hudterapeut får klämma!) De hade förvandlats från en hård och orubbligt envis boll under huden, till typ – mjukglass. Det har aldrig någonsin tidigare varit så lätt att avlägsna milier! Och jag försökte inte ens att ta bort dem just då! Jag bara upptäckte att den ena på kindbenet mjuknat och vid närmare koll såg jag att detta gällde båda! 

Jag är helt enkelt blown away. Och på tal om blown away, så är LIFT ME UP arkmasken typ det trevligaste jag provat på länge.

Såhär kan det se ut när man ligger den 


 Jag får nästan lite ångest att jag ”slösade” en mask en lördag när jag bara satt hemma i mjukisbyxor på sofflocket. Den här sheetmasken gjorde inte huden bara mjuk och strålande, utan den reducerade till och med en svullnad jag hade över bihålorna/under ögonen efter envis förkylning. Först tyckte jag att masken ”hettade” litegrann, men inte på ett obehagligt sätt utan mer som att man fick en bekräftelse på att något hände i huden. Efteråt frågade min kille mig varför jag var så rosig om kinderna? Och det är ju såklart för att masken fick igång cirkulationen i mitt vintertrötta, svullna ansikte. 

Jag fullkomligt ÄLSKAR den här masken och jag TJÖÖÖÖT av lycka när jag såg att jag fått en till i goodie-bagen från Daisy Beauty awards. 

Det här är masken jag rekommenderar till ALLA några timmar före den stora festen. Jag kommer fortsättningsvis också rekommendera ACASIA SKINCARE LIFT ME UP SHEET MASK till alla bröllopsjobb. Så bra tycker jag att den är.

Samtliga produkter går att köpa här

TACK DAISY BEAUTY för att ni hjälpt mig få upp ögonen för det här märket! ❤️🙏
OBS! De här produkterna har jag fått som pressprov. Jag har inga krav på att skriva om produkterna och det är heller inget samarbete med märket i fråga. Alla åsikter i det här inlägget är mina egna och jag har inte fått något för att skriva detta inlägg. 

ANNONS:


Våren hos Dermarome – pressfrukost

Godmorgon mitten på veckan!

Sedan sist har jag haft fullt upp med jobb samtidigt som jag gått lös och sorterat alla härligheter från expot förr-förra helgen. And let me just say wow! Har redan hittat ett och annat nytt guldkorn och recensioner kommer inom kort 🙂 

Men först; pressfrulle med presentation av vårens alla nyheter från Dermarome! 

Som några redan vet, så jobbade jag ju fram till årsskiftet 15/16 på Dermarome, innan jag efter fem år som utbildare på företaget valde att säga upp mig. Fantastiskt skojiga och lärorika år, med underbara kollegor och vänner för livet! Så det är såklart extra speciellt att gå idag, eftersom det blir både business and pleasure på samma gång. Är lika peppad på att se alla nyheter som att få krama om mina föredetta kollegor. 

Eventet hålls på Strandvägen 7, en lokal som full förståeligt är rätt flitigt använd till såna här presentationer. 

Märkena som är representerade idag är ELIZABETH ARDEN PRO, bareMinerals, BUXOM, Elemis och KÅRBY ORGANICS.

Jag berättar här lite kort om eventet och några av produkterna, men mer ingående kommer jag att skriva om senare när jag gått en chans att klämma och känna.

Först ut var Linda Thorén som berättade om Dermarome’s nya märke, KÅRBY ORGANICS; Sveriges FÖRSTA HELT EKOLOGISKA DOFTLJUS!


Visste du, att även om en odling klassas som ekologisk – så är ofta den kemiska processen i framtagandet av vaxet till ljusen det inte. 

Äntligen säger jag, ett märke som tar sitt ansvar genom hela processen! Hemma hos oss älskar vi doftljus! Och jag längtar tills jag kan njuta av underbara dofter med gott samvete mot miljön! 

Näst på tur stod Anna Lönnqvist, utbildare för bareMinerals och en fena på att berätta inspirerande om alla nyheter. 

bareMinerals kommer med nyheter både i sin nya hudvårdsserie och i makeupen. Vad sägs till exempel om hela 40 nya nyanser till läpparna? 😍💄 Den nya läppserien GEN NUDE innehåller 4 format i sammanlagt 40 nyanser. Från beige, till peach, pink & mauve. Tänk dig allt däremellan i glans, stift, penna. Lyster & matt – that’s GEN NUDE. Och låt mig bara klargöra en sak; NUDE är inte att allt är idominsalvevitt! Det är nude för alla! Oavsett hud eller läppfärg så går det att hitta en färg som blir NUDE på dig 👍


En snabb swatch av några av läppstiften 💄💄💄 

Nedan; serum fur alles och en ögoncreme som låter som en dröööööm 


Ovan; Ny foundation i 20 nyanser, High lighter i 2 nyanser och bronzer i hela 4 nya nyanser! Är inte helt säker på vad jag tycker om att BARE PRO foundation skuffar undan min favorit bland pressade foundations (READY) då det är typ den enda ”torra” foundation som funkar på min hud. Är lite splittrad över ingredienserna då bareMinerals alltid marknadsfört sina produkter bla som fria från talk, men här är talk första ingrediensen? Blir intressant att prova! 

Ja, ni som läst här tidigare vet ju att jag Äääääälskar mineralmakeup! 
Ett annat märke Som jag varit löjligt förtjust i i hela 11år, är BUXOM. Ett färgintensivt, högljutt (på ett positivt sätt) och lekfullt märke med fokus på ögon och läppar. 

I bilden ovan, ögonskuggor. Primer. Alltså ögonskuggor med primereffekt! 

BUXOM kallar dem primer infused eyeshadow pigment. HUR smart??? Spar minst två-tre minuter varje dag 🙌  det är alltså HÖGPIGMENTERADE färger, som sitter LIKA BRA som om du hade haft en primer under! Och pigmenten är verkligen bra! Bilden gör inte färgerna rättvisa. Ett tips är att kika in hos kicks webshop där sortimentet smyglanserade redan i november. 

BUXOM råkar också ha min ABSOLUTA FAVORITMASCARA ALLA KATEGORIER! 

Min mamma köpte buxoms mascara lite på skoj åt mig för 11år sedan i Canada. För att namnet var kul och för att borsten var lite annorlunda (då, nu har de flesta märkena tjocka borstar med gummitrissor). Sedan den första mascaran har jag varit helt hooked och tvingat stackars moster att skicka hit! Ha ha, när man hittat en mascara som funkar så ska man ju ju stick to it!!

BUXOM’s läppserie är också ljuvlig. Close ups på 💄👄 to come, men kan bara nämna att här hittar ni USAs nummer ett BÄST SÄLJANDE plumping gloss. Need I say more? Hyaluronsfärer, peptider och lite mintextrakt ger läpparna ett plut-utan-slut och gör dessutom läpparna mjuka 👌 

Läppglans med skimmer, glans blankt som glas, stift som är semi-matt, stift som är helt matt och ett matt format som en créme. Tänk typ typen som gillar applikator men vill ha matt; that’s it 👍 

Elemis och ELIZABETH ARDEN PRO behöver jag botanisera lite mer i och där vill jag gärna hinna prova produkterna på huden också 😊 

Nu måste jag skynda mig att kolla vad som fick följa med i den välfyllda goodie-bagen hem 🙈😍🙈😍 

ANNONS:


Daisy Beauty expo – premiär för mig

Som jag skrev igår morse så gick årets upplaga av DAISY BEAUTY EXPO av stapeln igår. En helt galet snygg mässa i skönhetens alla tecken i lika galet snygga lokaler (tändstickspalatset) med skönhetsjournalister, skönhetsbloggare och skönhetsredaktörer som gäster. Och däri fick även lilla jag räknas! Liksom bara det?! 

Vet knappt var jag ska börja beskriva. Jag är så himla överväldigad av…wow WOW WOW! Kände mig till en början som lilleputt i jättarnas land. Liten, rädd, obekant. Men har på fullt allvar inte känt mig så välkommen och väl omhändertagen som jag gjorde igår, på väldigt väldigt länge. 

Såväl besökare som utställare var så genuint trevliga, varma och mottagande. De svarade snällt på mina frågor om allt ifrån textoptimering till märkesfilosofier. Underbart roliga littlemissconsumer visade mig tips på hur jag ska bli bättre på selfies och till bords på lunchen fick jag sällskap av flera nya bekantskaper. 

Jag fastnade nog lite väl länge hos varje märke så därför hann jag inte besöka riktigt alla, men lär mig till (förhoppningsvis) nästa år. Utöver alla fina möten igår så fick jag också, till skillnad från min vardag i mitt jobb där jag är den som piffar få bli ompysslad och piffad! What a pleasant feeling! 

Bland annat så fick jag hos REVLON bli helt sjukt snyggt fixad i håret och är nu helt övertygad om att jag MÅSTE permanenta det 😂 Det bor en krullig pudel inom mig som vill ut ut ut ur den spikraka fångenskapen ha ha

LYXCOSMETICS gav mig de snyggaste naglarna 💅 med sitt nya lack LACQUA som kan vara ett av de smartaste lacken på länge. Doftfritt och vattenbaserat lack som är berikat med mineraler som vårdar nageln. Dessutom behövs ingen remover vid avlägsnandet av lacket utan det dras av som ett plåster. Några av naglarna fick dessutom chrome som varit en up and coming trend sedan förra året. 

Jag pratade också bland andra med GARNIER, ghd, Toni and Guy, loreal Paris, M Picaut, ACASIA, VITA LIBERATA, MAKIASH, APOTEKET, Loccitane, ellos Beauty, cinq mondes, Akademikliniken och fler. 

Lunchen var helt underbart god och trots att jag imorse vaknade med feberfrossa och ont i hela kroppen, så vaknade jag glad och full av positiv energi i själen. Vilken rent ut sagt jävligt bra, rolig, inspirerande, fantastisk och alldeles underbar dag och expo! 

KICKI NORMAN, SAM BERGENSTRÅHLE, KRIZZ NORMAN! NI ÄR GENIER! 🙌🙌🙌

Jag kommer att skriva mer ingående om respektive märke jag besökt i separata inlägg inom kort och avslutar med några bilder från igår innan jag bäddar ner mig för att försöka sova bort min feber. 

TACK TACK OCH TUSEN GÅNGER TACK TILL DAISY BEAUTY, ALLA BESÖKARE OCH ALLA MÄRKEN JAG FICK TRÄFFA IGÅR! ❤️❤️❤️ 


ANNONS:


Godmorgon & Daisy Beauty expo

Oj vilken lång dag igår! Intensiv men rolig, dock något mör i rygg och fötter idag. Och huvudet känns lite tungt men det kan förmodligen ha att göra med de två glasen bubbel som slank ner på festen igår 🙄🙈🍾 

Förra året körde jag all in på galan men i år var jag faktiskt bara kvar på festen i cirka två timmar. Dels för att jag jobbat VARJE dag den här veckan och haft både tidiga morgnar och långa dagar.. men också för att jag skulle upp tidigt idag för att gå på min allra första Daisy Beauty expo

Spänd av förväntan och rätt saftigt nervös sitter jag nu och förbered mig inför dagen med en STOR kopp kaffe och fuktmask. Ett perfekt tillfälle att prova masken från verso som legat i ”att prova”-skåpet i flera månader! 

Engångsförpackad mask i två halvor som appliceras på ansiktet och som ska sitta på i 20 minuter. Masken är djupt återfuktande och ska även ge en långvarig effekt på fukt i huden, då den innehåller en patenterad formula som ska hjälpa huden behålla fukt. Effekten ska vara upp till 120 timmar och rekommenderas att göra 1-2 gånger i veckan. 

Direkt vid appliceringen känns masken kall mot huden vilket just idag var väldigt skönt då jag som sagt är liiiite trött efter gårdagens elle-gala 🙈 

Efter cirka 10 minuter har jag glömt att masken sitter på och skrämmer nästan halvt slag på mig själv när jag tittar mig i spegeln 😂 (snabb bild tagen med mobilen, ursäkta kvalité)


Snart dags att ta bort masken och göra mig redo för dagen! Hur huden kändes när jag tagit bort masken får jag uppdatera med senare.

Avslutar med en liten videosnutt från igår och den fantastiskt fina visningen med Diana Orving där balletdansöser visar upp hennes kreationer 


Galet vackert och så stämningsfullt med musiken! Svårt att återge såhär men använd fantasin 😊😉 

ANNONS: