Pressveckan & London

Tjohoooo det här blev en bra tisdag trots att jag sovit alldeles för lite 🙄

Igår ringde klockan 02.45 för tidigt jobb, och när jag kom hem vid lunch försökte jag vila men det var ju helt omöjligt! Midnatt måste klockan blivit innan jag väl däckade.

Imorse ringde klockan 7 och efter frukost (ca 2 liter kaffe 🙈😂) for jag in till stan för Pressveckan. Fick med mig vännen och kollegan Maria. Först ut var PRESSKONTAKTERNA följt av SPALT PR.

På båda ställen fanns många vi kände, och massor av skoj att klämma och känna på 😍💄💅

Mer om det får ni hålla tillgodo med, för nu är det dags för sängen! Inatt ringer klockan 02.30 för tidigt jobb, följt av fortsättning på Pressveckan 😊

Åh, och just det! Jag och Maria bokade också en resa till London! Vad vi ska hitta på där ska jag berätta om när det närmar sig. Men jag kan lova att vi LÄNGTAR! 👯😉

Bjussar på en bild av sonens mästerverk som adjö för idag. Han fullkomligt DÖK ner i påsarna med härliga arbetsprover jag fick med mig hem. Resultatet 👇👇👇

(Ursäkta dålig bildkvalité, förstorade lite 🙃🙃)

ANNONS:


bareMinerals BAREPRO PERFORMANCE WEAR LIQUID FOUNDATION SPF20

WOWZA! Vilket långt namn! För mig som jobbade så många år för bareMinerals så är det inte förvånande, de älskar långa namn på sina produkter 🙈

Nyligen var jag på event med bareMinerals, där höstens nyheter presenterades. (Har filat på det här inlägget ca 10 dagar, men lyxproblemet att vara bokad på jobb varje dag har gjort att jag inte orkat pga prio på sonen varje ledig tid).

Den stora nyheten i höst är helt klart den nya flytande foundation som heter just BAREPRO PERFORMANCE WEAR LIQUID FOUNDATION SPF20.

En foundation som ger stora löften, men håller de?

Det här är en foundation som lovar att;

– ge 24 timmars hållbar täckning

– ge naturligt matt finish (utan att kännas platt)

– vara omedelbart utjämnande

– vara långsiktigt utjämnande

– lättviktig, silkesmjuk textur

– oljefri, icke komedogen (ej portilltäppande)

– vattenfast

Den flytande formulan är berikad med den egenutvecklade ”ingrediensen” mineral lock technology (mineralpigment inkapslade i hydrerad lecitin, ger den långa hållbarheten samt täckande resultatet på huden) bambuextrakt (naturligt matterande och ”blurrande” på huden) & papayaenzym (milt exfolierande).

BAREPRO PERFORMANCE WEAR LIQUID FOUNDATION SPF20 kommer i 30 nyanser med en bred vidd från ljust till mörkt, såväl varma som neutrala och kalla toner. En flaska innehåller 30ml och kostar ca 465kr< img src=”http://beautykey.se/dominika/wp-content/uploads/2017/10/img_3212.jpg” height=”757″ class=”wp-image-1281″ width=”750″>Tillsammans med BAREPRO PERFORMANCE WEAR LIQUID FOUNDATION SPF20 lanseras också den specialdesignade penseln – LUXE PERFORMANCE BRUSH. En pensel som är gjord av syntetiska strån och som är formad som toppen på ett finger (liten ”böj” i klippningen på ena sidan). Pris 395kr<< nseln gör det lättare att komma åt alla vrår i ansiktet som tex under ögonen, näsvingarna osv. De täta stråna gör också appliceringen av foundation busenkel, då den får vilken foundation som helst att bli überdryg! Jag testade först att lägga min vanliga foundation med LUXE PERFORMANCE borsten och samma mängd foundation som jag brukar, men jag hade klarat mig rätt långt på hälften av mängden produkt. Penseln blev en hit hit direkt! Och det är definitivt ett redskap jag kommer att införskaffa fler av, då jag gärna vill ha minst två av denna i jobbväskan. Den jag fick på eventet är bara min, min, min 😊 Vad gäller den nya foundation så lyder domen som följer; Vid första appliceringen tyckte jag inte alls om den, MEN - det beror på att jag helt enkelt tog för mycket produkt! Den här foundation är DRYYYYYG!

Efter ett par två-tre appliceringar däremot, så älskar jag den! För egen del så kommer det här definitivt bli en Go-to foundation de dagar huden behöver lite extra täckning, utan att för den delen kännas kakig. Till vardags föredrar jag nog fortfarande oftast en lättare täckning, men snart är jag ju så genomskinlig så jag kanske behöver en fullare täckning varje dag 🙈😊

Jag ger både BAREPRO LIQUID FOUNDATION & LUXE PERFORMANCE penseln tummen upp 👍

PS. Trodde jag tagit en före/efter bild men hade visst raderat den 😬 uppdaterar med bild imorgon då jag redan sminkat av mig😁

ANNONS:


Jul hos ghd

Igår var det visning hos ghd med årets julkollektion!

Varje julsäsong har ghd en limiten edition kollektion som enbart finns den säsongen, och i år har den fått namnet NOCTURNE 

På plats var både ghd´s magiske utbildare i Sverige, Daniel Phu Huynh och Hollywoods favorit stylist GregoryPatterson.

(Gregory i bild och in action)

Tillsammans visade de fyra olika looker, där den gemensamma nämnaren var att med enkla medel skapa en kvällslook utifrån en daglook.

(Ursäkta suddig bild)

Självklart också med den nya limiten edition contour tången som kan användas både till att skapa volym, textur och/eller effekter. (Se effekten i ovan bild, där creppningen kikar fram som en detalj i lockarna)

ghd är stylingverktyg som är väldigt populära hos såväl konsument som proffs! I min frilansväska har jag samtliga verktyg från ghd och jag älskar dem. Dels för att de är lätta att hantera, men framförallt för att de har en värmeteknologi som är oslagbar; verktygen blir nämligen aldrig varmare än 185 grader! Det gör att man sliter minimalt på håret! Ett hår är nämligen uppbyggt på så sätt, att det är vid just 185 grader som du kan manipulera dess form. Inte 184, inte 186 utan exakt 185 grader krävs för att det ska ske en process i hårstrået som heter glass transition phase. Det är i den fasen det är fysiskt möjligt för ett hår att ändra sin form, till exempel att gå från lockigt till rakt eller vice versa.

Alla ghd´s verktyg har en teknologi där det sitter sammanlagt 6 sensorer (3 på varje sida), så att hela verktyget håller en jämn temperatur, för att underlätta styling (manipulering) av håret. Dessutom har verktygen från ghd en spärr som gör att temperaturen kan aldrig överstiga just 185 grader.

De 185 graderna, tillsammans med 6 sensorer för jämn värmefördelning, gör att det är lätt att lyckas! Och med minimalt slitage, då du inte riskerar att bränna sönder ditt hår.

Nu gillar jag ju alla verktyg från ghd, men det jag ALLTID har med i väskan är ghd´s styler (den som ser ut som en plattång). Det jag gillar med den nya stylern är att det är just en styler, och inte en ”vanlig” plattång. Med stylern går det nämligen att både göra håret rakt, lockigt, vågigt eller skapa volym! Multifunktionellt helt enkelt! Och i säsongens tema NOCTURNE går tonerna i lila och blommigt, hur snyggt?

Utöver verktyg har ghd även en serie stylingprodukter som till exempel root lift spray, värmeskydd, lockspray, hårspray med mera.

För att se hela säsongens kollektion och resten av ghd´s sortiment, kika gärna in här

Kan också tipsa om att följa både Daniel och Gregory på instagram för inspiration;

@dphair

@gregorypattersonhair

ANNONS:


Malibu C

I fredags var jag på en väldigt intressant frukost hos baldacci som är leverantör i Sverige av bland annat olaplex, som jag tidigare skrivit om här

OLAPLEX tror jag många hört talas om, kanske till och med testat och jag vet också att det varit med något blandade resultat. Majoriteten av de som gjort behandling med olaplex, oavsett om det är på salong eller hemmabehandling, har fått ett fint resultat och varit nöjda. Men majoritet betyder ju de flesta, inte alla och DET var något som baldacci såklart ville ta reda på varför.

Så; man fann att de som inte varit nöjda med sin olaplex-behandling haft en sak gemensamt – nämligen en hög mängd metaller och mineraler i håret.

Kan man ha det i håret? tänker du kanske nu. Ja, man kan faktiskt det. Dels så påverkas ju håret mycket av hur kroppen mår invärtes och vad vi stoppar i oss. (Kost, läkemedel osv) Men det är tydligen också så att vi har metaller och mineraler i vårt vatten, vilka kan fastna på våra hår när vi duschar och badar. Nu tror jag du tänker precis som jag tänkte spontant; eeeh, va?

MEN, vid närmare eftertanke så är det ju helt logiskt! För visst känns håret annorlunda om man till exempel är utomlands? Visst kan det kännas annorlunda om man är på landet eller hemma? I Skåne eller i Haparanda?

Såklart har det ju till stor del att göra med vattnet (i kombination med produkt). Ett vatten kan vara mer eller mindre hårt, men beroende på om man får sitt vatten från kommunalt vatten eller egen brunn, och vart man befinner sig i landet eller världen, så skiljer sig också mängden metaller och mineraler.

Dessa dras till håret som en magnet.


Här kommer MALIBU C in i bilden. MALIBU C är ett amerikanskt märke som funnits i över 30 år i USA, och här i Sverige sedan oktober 2015. Det är baserat på C-vitamin, antioxidanter och klassas som ett ”wellness” märke för håret. Deras filosofi är att skapa ett välmående hår genom att ta bort alla orenheter och beläggningar på håret, för att lämna det återställt till sin naturliga kvalité.

MALIBU C är ett skonsamt sätt att avlägsna metallerna från håret. Anledningen till att man vill ta bort metallerna är för att de ”blockar” håret. Med för mycket metaller blir håret oförmöget att ta till sig av andra ämnen på rätt sätt. Det är också en anledning till att ett hår kan bli missfärgat vid till exempel färgning eller blekning. MALIBU C är dessutom veganskt, och i hemlandet USA finns även hudvård. För den som är nyfiken kan man kika in Här för att läsa mer.

Eftersom att håret ständigt utsätts för oxidativa ämnen, till exempel i luften och i duschvattnet, har MALIBU C skapat produkter som är kraftfulla men ändå milda. De fokuserar specifikt på det problem man vill lösa med minimal påverkan på andra områden.

Exempel vi fick under genomgången på ämnen som fastnar på håret är till exempel kalcium & magnesium som ger en vit beläggning runt håret och kan bland annat göra att håret ser mörkre ut vid färgning. Järn som ger håret matta toner, gör blonda hår ”dassiga” och mörk hår mörkare. Koppar som kan ge en grön eller askig färg. Till exempel är klorerat vatten rikt på koppar, och det är ju inte helt ovanligt att ett blonderat hår kan färgas grönt av ett bad i poolen.

Idag finns runt 1000 salonger i Sverige som använder MALIBU C, fråga din frisör nästa gång du är där om de hört talas om det 🙂 På salong kan man till exempel få behandlingen CRYSTAL GEL, som tar bort alla beläggningar och orenheter på håret. Behandlingen ger håret en ny grund och skapar de bästa förutsättningarna för ett lyckat färgresultat. Håret frigörs från mineraler, metaller och missfärgningar avlägsnas. Det återställer även pH-värdet i håret och i hårbotten. Under presentationen fick vi se exempelbilder där man gjort en CRYSTAL GEL behandling, där man tydligt kunde se hur mycket missfärgningar ett hår kan ha. Jag kommer att skriva mer om CRYSTAL GEL och om fler av MALIBU C’s produkter framöver. Dels ska jag få en CRYSTAL GEL behandling i början av november, men jag har också fått med mig två produkter hem som jag ska prova!

För före & efter bilder, testa att söka på MALIBU C på till exempel instagram 😉

Fortsättning följer….

ANNONS:


Nyinvigning hos UNNI

Idag öppnar Unni upp i större lokaler i sin salong i Sickla köpkvarter!

(bild från eventet på Unni’s Fb-sida)

Jag har tidigare skrivit om Unni och hennes egna hudvårdsserie (läs det inlägget Här) och idag vankas det premiärmingel!

Så för dig som befinner dig i närheten av Sickla köpkvarter kan jag tipsa om att komma på mingel mellan 18-20 i de nya lokalerna på Smedjegatan6. På minglet kommer det finnas flera bra produkt- och behandlingserbjudanden samt bubbel och lite tilltugg. Jag ska försöka svänga förbi en stund också, om den lille orkar då vi är solokvistar ikväll 🙂

ANNONS:


Ghd contour

I många år har jag saknat en crepp-tång som är lite bredare i storlek. Alltså inte själva ”vecken” i tången, utan hela tången i sig!

På tunna hår är det nämligen ett superknep att creppa delar av håret för att få lite extra volym i längderna. Det är också en fin detalj att till exempel creppa ett helt hår innan man gör en fläta, som då ser fylligare ut och lite roligare med små veck.

Jag har fler verktyg som är smala och perfekt om man bara vill ge volym i hårbotten och ett extra lyft, men de är alldeles för smala för att creppa hela längder med, det tar för lång tid!

Så idag fick jag äntligen hem den nya contour tången från GHD som man kan använda antingen till att creppa hela längder, eller varför inte som en liten detalj?

Har inte hunnit mer än att packa upp tången ur lådan, och ska strax bege mig iväg så jag får prova den först imorgon! Men jag bifogar bilder från press releasen från GHD

Fint va? Tången är Limited edition och det rekommenderade priset är 1399kr

Kika gärna in hos ghd för mer info

Jag kommer garanterat skriva mer om contour tången när jag hunnit leka lite med den 😊

ANNONS:


Skrivkramp, bloggångest eller livskris?

Ja, något av ovanstående har drabbat mig. Eller kanske samtliga. Hursomhelst så har jag inte skrivit en bokstav här på lite över tre månader. Skulle kunna bortförklara med att jag inte hunnit, inte haft inspiration eller att WordPress strulat och jag inte orkat ta tag i det. Allt det är sant. Men den riktiga sanningen är nog att jag tror jag har haft någon sorts kris. Eller ångest. Eller både och. Fast det är i och för sig heller inte hela sanningen. För jag tror ju inte att det är så, jag vet att det är så. Jag har inte mått bra. Jag har på många sätt, inte mått bra på länge. Därför har jag inte skrivit något här.

Jag har alltid varit en glad och bubblig person utåt sett. Skämtsam och hurtig. Men innerst inne och bakom den där glada fasaden är det oftast en helt annan sinnesstämning. Frågar någon; hur mår du? Så svarar jag oftast (9 gånger av 10); jooo tack, lite trött men annars är det baaaara bra! 9 gånger av 10 ljuger jag. Och 9 gånger av 10 ljuger jag så bra att jag tror på det själv. Jag är ju bara trött, eller? För jag skäms över att jag har mage att känna mig värdelös. Otillräcklig. Inte bra nog. För så känner jag mig allt som oftast, inuti. Mitt JAG känner sig ofta rätt värdelöst.

Missförstå mig rätt nu, och försök förstå att det här är rätt komplext. För jag vet och jag förstår, min intelligens förstår att så inte är fallet. Men jaget är uppenbarligen så urbota jävla dumt i huvudet att det inte kan fatta samma sak. Det är som att det ibland (läs alltid) finns två motstridiga sidor därinne som för en konstant kamp emot varandra. För i min yrkesroll, så känner jag mig självsäker, duktig, insatt, kunnig och professionell. Jag har sexton års erfarenhet, jag har tre yrkesutbildningar i ryggen med högsta betyg och jag har förmånen att arbeta med min hobby. Visst, det kan väl hända att jag ibland kan hamna i en situation där till exempel en foundation oxiderar på någons hy och ändrar lite ton, eller en eyeliner inte blev helt jävla perfekt. Men det är ju bara makeup och det går att radera, göra om, göra bättre.

Och som mamma känner jag mig oftast som en fucking powerwoman för till och med mina närmsta vänner förvånas över vilket tålamod jag har med min unge. Som säkert alla andra mammor också känner, så älskar jag min unge över allt annat. Beredd att dö vilken sekund som helst för honom. Han är allt. Och jag ger mitt allt för att han ska förstå att han är viktig, värdefull, älskad. Jag gör mitt absolut bästa för att lära honom tidigt, skillnaden mellan rätt och fel. Hur man är en bra kompis och att skratta mycket tillsammans. Jag lyssnar och låter honom ta sin tid att förklara hur bananen är gul precis som hunden Pluto, och jag lyssnar så att han förstår att jag tycker det han säger är viktigt.

Jag har dessutom välsignats med en sambo som älskar mig för den jag är. Som har accepterat att jag kan vara helt jävla dum i huvudet ibland och som ofta tar all min skit trots att han är helt oskyldig. Kanske för att han själv inte är hundraprocent ”hel” och har haft sina egna demoner, så fattar han mig som ingen annan. Det är ett jävla under att han stått ut. Han är den första, han är nog den enda, för inte ens jag står ut ibland. Han är min yin när jag är yang och min med-och motpol, beroende på vad jag behöver. Och jag säger inte tillräckligt ofta till honom hur tacksam jag är att han finns i mitt liv och är en del av min vardag.

Så har jag min världsbästa, snällaste, mjukaste och mest kärleksfulla fyrbenting också. Hunden som lojalt finns vid min sida och som läser av minsta lilla förändring i min sinnesstämning. Som dämpar min ångest bara genom att finnas. Som nog inte förstår hur många gånger hon tröstat. Den som aldrig haft hund eller som inte är djurmänniska, kan inte förstå kärleken en kan känna till sin hund. Det är en livskamrat, det är familj. Det är trygghet och värme.

Jag har föräldrar som kanske inte är eller har varit perfekta, men vem är perfekt egentligen? Men de har alltid funnits där när jag har behövt dem och de har gjort sitt bästa. Jag har växt upp i ett tryggt hem och jag har alltid känt mig älskad. Mer behöver vi inte gå in på det.

Jag har vänner som jag värderar högt, och som jag vet värderar mig lika högt. Och jag har bekanta. Jag har inga fiender. Inte som jag vet om i alla fall.

Jag har egen lägenhet i en stad som är helt omöjlig att få ett kontrakt i och jag har råd att spara lite pengar varje månad, att äta ute, att resa om jag vill och att unna mig nåt onödigt ibland.

Kort sagt; jag har det rätt jävla bra. Men ÄNDÅ har jag mage att må dåligt. Och det i sig, gör att jag mår ännu sämre och så är spiralen av negativa tankar igång. Och det här är inget nytt. Jag vet varför jag är såhär.  För det har varit så sedan jag var barn.

Det jag vill komma till nu, handlar inte på något sätt om att jag vill skylla på någon eller några andra, utan jag vill bara berätta att jag (intelligensen igen då) förstår varför jag känner som jag gör. Och det här är ännu en sak som ger mig ångest. För jag vet hur lätt det är hänt, och jag fasar för att min son ska utsättas för samma sak. För det förföljer en hela livet. Känslan av utanförskap, av otillräcklighet och av att inte duga. Något som för de som utför det bara var på skoj, är och förblir allvar och ärr i själen för den utsatte. JAG är den som blev utsatt. Idag, med vuxna ögon så förstår jag att det var mobbing. Då var jag för liten för att förstå det. Låt mig göra en lång historia kort.

Jag tror att det började redan i lågstadiet. Då var det lite oskyldiga skämt om att jag var utlänning och hade konstigt namn. Att jag inte pratade svenska med mina föräldrar och att jag ju rätt uppenbart tog åt mig och blev ledsen var förmodligen en trigger för de som retades. Jag minns att jag vid ett tillfälle försökte säga till en fröken när vi gick i andra klass, och hon lugnade mig då med att ”pojkarna retas ju för att de tycker om dig”. Åh, så jag var alltså en idiot uppenbarligen, som blev ledsen när det i själva verket var så att jag ju var omtyckt, det var ju därför de retades! Locket på, första gången.

I mellanstadiet hände inte så mycket då det började fem elever från en annan skola i vår klass, så då försvann fokus från min utländskhet. Så efter sommarlovet sista året i mellanstadiet såg jag fram emot att börja högstadiet. Tills efter första terminen. Jag minns att jag inför första lovet min första termin på högstadiet räknade sekunder tills klockan skulle ringa ut. För då hade tillropen hopat sig under flera veckor och från att jag ”bara” var utländsk hade det ju också kommit fram att jag var polsk. Ja ni har säkert hört uttrycket polsk hora.? I tre års tid var det här vardagsmat för mig. Hela min högstadietid fick jag utstå glåpord som ”din polska jävla hora”, ”din feta polska f…a”, jag blev tafsad på i korridoren, puttad in i skåpen och vid flertalet tillfällen instängd på en toalett. Jag hade ont i magen VARJE DAG när jag gick till skolan. Jag slutade äta i skolan. Lät glåporden och blåmärkena mätta mig. Var smal på utsidan men på insidan var jag en tjock och fet, äcklig polsk jävla hora.

Sista terminen i nian kom min gympalärare fram till mig och sa att några av tjejerna i parallellklassen hade berättat för henne vad som pågick, och att hon ville att vi gemensamt skulle kontakta mina föräldrar och prata med rektorn. Jag grät när hon konfronterade mig med det här. Men jag grät inte av tacksamhet. Jag grät för att jag var förbannad. Vafan hade de där tjejerna inte sagt nåt för tidigare? Varför hade ingen sagt ifrån? Stått upp för mig? Varför hade ni låtit mig tro att det var ok?

Varför jag inte sagt nåt tidigare? För att jag fått lära mig att det var normalt. Att pojkar retas för att de gillar en. Och för att jag var livrädd. För att jag visste att om min mamma fick veta vad jag fått utstå så skulle hon gå sönder. För att jag visste att om min polska pappa fick veta så skulle han slå ihjäl någon med samma beskyddarinstinkt som jag idag känner för mitt barn. Om min bror hade fått veta så hade han löpt amok. Jag sa nej, men ändå kontaktade läraren rektorn. Jag fick böna och be, sparkas och slåss, gråta ögonen ur mig för att få dem att lova att inte kontakta mina föräldrar. Läraren ville polisanmäla. Jag var för rädd. Jag sa nej. Skolan är slut om bara några veckor och då kan jag glömma den här jävla skiten. Ni kan inte anmäla någon utan mig, för jag kommer aldrig tala om vilka killar det gäller. Ja, det var fler än en. De var totalt fem grabbar som använde mig som mobboffer och slagpåse till sin underhållning i korridoren och på skolgården. Ett av fanskapen fick höra att rektorn snackat med mig så han kom fram och satte sig bredvid mig när jag väntade på bussen in till stan en gång. Satte sig långt ut på kanten av bänken och sa; ”asså, f’låt. Men du fattar ju att vi bara skämtar va.” Jag såg honom i ögonen och svarade; ”du, ser det ut som att JAG skrattar åt era skämt? Dra.åt.HELVETE.”

I gymnasiet var det väl varken bättre eller sämre. Hamnade på samma skola som fyra av fem plågoandar, men bara en av dem hamnade i min klass. (Mr. F’låt, jag bara skämta’) Sa inte många ord till honom under de tre åren. Sa inte mycket till nån, inga sanningar i alla fall. Jag blev däremot jävligt bra på att ljuga. Jag ljög för alla om hur jag mådde. Ljög för alla om att jag redan ätit. Och Gud förbjude om jag blev TVUNGEN att äta så att någon såg så var jag tvungen att spy direkt efter. Jag blev en kameleont på att var glad som attan, skämta och skratta. Jag kom till och med på, att om jag skämtar om mitt ursprung så kan ingen någonsin använda det emot mig. Och om jag åtminstone är smal så finns det ju ingen anledning att ge sig på mig. Det förstnämnda är en ful ovana som hänger med än idag. Jag skämtar dagligen om att jag är polack. Så till den grad, att någon mycket listig ifrågasatte det på en beautykryssning i maj. Kanske en av de få personerna som ifrågasatt varför jag jämt skämtar om att jag är just polack. (Förutom min kloke sambo som ifrågasatt det flera gånger) I en workshop sa någon något till mig som fastande. Hon sa; (minns inte ordagrant, men i runda slängar); ”du skämtar ofta om ditt ursprung men varför använder du inte det till din fördel? Polen är ju beautymetropol så du har ju verkligen en fördel här. Jag menar inte att du BARA ska skriva om skönhet från Polen, utan mer att den som läser din blogg vill veta vem DU är. Det känns som att man inte riktigt känner dig. Du behöver fundera över vad du vill med din blogg.”

Så nu har jag funderat. I tre månader har jag funderat.

Tänk att i nästan hela mitt liv har mitt ursprung varit fog för någon annans humor, men här kommer hon och säger att det är en fördel. Det här blev en fucking revolution för mig, så pass revolutionerande till och med att det drog igång hela jävla karusellen av vem jag är, vad jag gått igenom och vem jag vill vara. Vad vill jag vara för förebild för min son och vem vill jag vara som person. Att sätta mig och skriva om skönhetsrelaterade saker tappade liksom fokus. Inte en prioritet, helt enkelt.

Mitt mående har istället blivit ett större fokus, och ett första steg i hur jag mår är att jag har (dröjde bara tills jag fyllde 37) tagit det första steget till att må bättre. Och det är att sluta ljuga för mig själv. Jag har också bestämt mig för att jag vill fortsätta att blogga, men jag kommer inte enbart att blogga om skönhetsrelaterade saker. Som ett först steg i mitt bloggande har jag tagit till mig av det jag fick höra på skönhetskryssningen: att den som läser vill veta vem JAG är. Så här kommer den ärliga sanningen om mig. Det är ok att ha ett bagage som vissa dagar kan väga jävligt tungt. Man måste inte alltid vara glad, och jag ska sluta ljuga om att jag är glad när jag inte är det. Jag har haft ätstörningar sedan jag var tolv-tretton år och jag kommer nog aldrig ha ett sunt förhållande till mat. Jag mår dåligt över min vikt men jag är för lat för att ta tag i den. Istället tröstäter jag. Sen får jag ångest. Jag är oerhört rädd för att dö. Jag är likvärdigt rädd för spindlar. Ibland orkar jag inte tvätta bort mitt smink på kvällen. Fuck IT, värre saker har hänt.

Jag är en nörd när det kommer till cremer, smink och penslar. Däri föddes idén till att börja blogga. Bloggandet är också något som har gett mig ångest i perioder. Lite varför skulle någon läsa just min blogg om skönhet när det finns tusen andra mer etablerade skönhetsbloggar? Fuck det också. Jag skriver inte för någon annans skull, utan för min egen. Revolution nummer två i detta inlägg och för mig själv; om jag ska fortsätta skriva så ska det vara för att jag själv vill, om vad jag själv känner för och inte för att tillfredsställa någon annan än mig själv. Vilken lättnad det var när jag kom fram till det, och i samma sekund föddes skrivarlågan igen.

Så, från och med nu är jag tillbaka. För den som vill, välkommen åter! Men vänta dig inte att enbart läsa om den senaste ögonskuggspaletten eller höstens största trender. För att det här ska funka för mig så kommer det också bli ett och annat inlägg om vardag, tankehjulet som aldrig sover och en och annan livskris.

ANNONS:


KISS NEW YORK Hydrating sheetmask

När vi var iväg på Daisy Beauty Cruise för några helger sedan, så var det amerikanska märket KISS NEW YORK professional ett av märkena som var med på plats. Jag har känt till KISS NEW YORK sedan typ 2002, då jag jobbade mycket med naglar och brukade bunkra upp ett lager av nageltippar, lim och verktyg under mina resor till Canada. KISS NEW YORK är nämligen känt för sina nagelprodukter och flitigt använt bland nagelteknologer i både USA och Canada. Så pass välanvänd, att de håller hela 90% av den amerikanska marknaden för just nagelprodukter. De har också lösfransar i alla olika slag och nu tar det väletablerade märket ett steg till, och lanserar makeup! 

Vi fick med oss några härliga pressprover som jag använder och utvärderar för fullt, och jag kommer att skriva mer om just makeupen inom kort. Idag vill jag berätta om den här lilla godingen.


HYDRATING 100% COTTON FACIAL SHEET MASK

En serumberikad arkmask som ska ge en hälsosam och återfuktad hud. Och det är precis vad den gör! Själva masken/arket i sig är lätt i tyngden och sitter därför enkelt på plats i ansiktet. Arket kramar om huden för en bättre penetration av ingredienserna. Varje mask (det finns fler varianter, jag provade den återfuktande) är berikad med olika aktiva ingredienser för att främja en hälsosammare hud. Alla masker är fria från parabener (jag personligen räds inte parabener, men det är en annan historia) och artificiella färgämnen. Samtliga masker är dermatologiskt testade.

De masker som finns i sortimentet är följande;

Charcoal; porminimerande

African black soap; renande

Honey; närande

Cucumber; rogivande

Green Tea; matterande

Lemon; uppklarnande

Coconut Water; återfuktande

Aloe; mjukgörande
Jag har provat den som är återfuktande, coconut water, och jag ÄLSKAR DEN! Jag lider av vad man kallar ”skomakarens barn” det vill säga jag är duktig på att ta hand om andras hud, rekommendera produkter, göra behandling osv, men lite sämre på att ta hand om mig själv. Har en arsenal av produkter i femtioelva olika format men ändå lyckas alltid något komma emellan. Därför är jag extra förtjust i just ark/sheet masker. Det är så enkelt!

Så härom kvällen tänkte jag efter att jag sminkat av mig att nu MÅSTE jag göra något! Glåmig hud, torr som fnöske och allmänt rätt ”trött” i huden. På ett rengjort ansikte lägger man på arket och ser till att det sluter om huden. 


Masken ska sitta på i 15 minuter och eftersom den verkligen satt på plats så kunde jag utan problem göra annat under tiden. Jag upplevde att masken kändes svalkande medan den låg på, vilket var extra skönt för ett trött ansikte. När 15 minuter gått tog jag bort masken och huden såg verkligen mer hälsosam ut! Jag kände mig ordentligt återfuktad och behövde inte ens smörja in mig med något efteråt. Själva arket hade fortfarande massor med serum kvar i sig, så det strök jag ned över halsen, dekolletaget och handryggen. DESSUTOM var arket så indränkt i produkt, så i förpackningen fanns så pass mycket serum kvar att jag kunde använda det både morgonen efter som serum under min dagcreme och på kvällen under min nattcreme. Med andra ord; MYCKET för pengarna!

Den här masken passar alla som behöver ge sin hud lite extra fukt. Perfekt såväl före makeup som efter avsminkning.

(Dessvärre har jag åkt ifrån prisinfon som ligger hemma och där är inte jag, så jag kommer uppdatera med priset i mitten på nästa vecka)

KISS NEW YORK professional kommer att lanseras hos LYKO i juni, förhoppningsvis lagom till midsommar. 

Mer information om KISS NEW YORK professionals makeup sortiment kommer i ett separat inlägg 😊💄
OBS! De här produkterna har jag fått som pressprov. Jag har inga krav på att skriva om produkterna och det är heller inget samarbete med märket i fråga. Alla åsikter i det här inlägget är mina egna och jag har inte fått något för att skriva detta inlägg. 

ANNONS:


Daisy Beauty CRUISE 

OBS! Varning för mycket text 😊🙈
I lördags gick årets Daisy Beauty Cruise av stapeln, ett dygn på Östersjön med ett gäng skönhetsjournalister, skönhetsbloggare, influencers, Daisy Beauty och företag inom skönhet. 

Vi möttes upp redan klockan 7 på morgonen i Viking Lines terminal för att gå ombord på fartyget GRACE. Förväntansfulla, pirriga och nyfikna på vad som komma skulle, blev vi alla tilldelade varsin biljett och rumsnyckel. Min första tanke var; ”hjälp, vem ska bo med mig?” Redan under frukosten hamnade jag av en slump vid samma bord som min tilldelade room-mate, ingen mindre en den fantastiskt härliga Jannike. Jag har bara hälsat som hastigast på Jannike förut och blev nog lite nervös. Mest för att jag tänkte; åh nej, nu är hon säkert jättebesviken som tvingas bo med mig! Hon som redan känner så många, så tvingas hon bo med mig som hon inte känner. Men det var liksom hela tanken med indelningen, att vi ska lära känna någon ny. Och jag är SÅ GLAD att Sam & Kicki från Daisy Beauty parade ihop mig med just Jannike! Alltså, vilken rolig tjej! 

Efter frukosten (som för övrigt var heeelt fantastisk! 


Jag åt bacon, scrambled eggs, färsk frukt och en bit prinsesstårta. Och en bit schwartzwaldtårta också för jag kunde fasen i mig inte bestämma mig, ok?) var det dags att tåga upp till konferenslokalen för att inspireras av nyheter och genombrott inom skönhet! 

Först ut var Sam (Daisy Beauty) med praktisk info och sedan var det dags för Kicki Norman aka Daisy Beauty herself. Med humor och lika stor dos seriositet och kunskap, väckte Kicki något i, vad jag tror, oss alla. Vi fick fundera över vem är jag? Är jag mitt varumärke eller är mitt varumärke jag? Är de en och samma eller två olika? Hur vill jag framställa mitt varumärke? Och viktigast av allt, att faktiskt ha ett varumärke. Som influencer/bloggare är det otroligt viktigt att faktiskt ha nånting att kunna visa för potentiella samarbetspartners eller som till stor del för mig som frilansar, potentiella arbetsgivare. Lite så tänkte jag. Mitt varumärke är inte för att få gå på spännande pressträffar, få pressutskick osv. För mig är de jag möter potentiella arbetspartners. Ett märke jag ”faller för” kanske blir ett märke jag vill ha och köpa in till min frilansväska. Samma märke kanske gör en plåtning om en månad då de behöver hyra in en makeup artist osv. Om jag sedan väljer att tipsa om eller skriva om en produkt, så är det för att JAG väljer att göra det.

Efter Kickis presentation var det dags för en workshop, där vi fått en tilldelad partner före resan som vi skulle kolla lite närmre på och sedan bolla med. Hur uppfattar jag den här personens varumärke, vad har hon/han som är annorlunda eller unikt mot andra influncers osv. Min partner hade tyvärr fått stanna hemma pga sjukdom och därför fick jag en egen stund tillsammans med Kicki där jag fick så otroligt mycket bra feedback och saker att tänka på! Kicki, tack! Du har satt igång en tankeverksamhet hos mig som verkligen var välbehövlig och mitt i prick! Inte bara för mitt skrivande, utan generellt och personligt om mig. ❤️ 

Efter workshopen var det föreläsningar från följande företag; reserol, evo haircare, IDUN minerals, Lumene och KISS NEW YORK. Jag kommer att skriva separata inlägg om samtliga föreläsare framöver, då jag vill hinna grotta ner mig lite mer i vissa av företagen samt vill jag hinna prova och botanisera bland arbetsproverna vi fick med oss hem. (Nästan som julafton, varje gång ha ha) Dessutom vill jag gärna kunna ägna ett inlägg helt och hållet åt ett märke istället för att försöka skala av för att få plats med alla i ett.

Vi fick också tillgång till tax-free shopen som var öppen enbart för oss en stund (där det också bjöds på mer bubbel), och två timmar i spa´t enbart för vår grupp. Jag var så slut efter för lite sömn under veckan och kanske en dos nervositet inför kryssningen så jag och min rumskompis Jannike tog det lugnt på rummet istället för att gå till spa´t. Vi fick också sällskap av ännu en alldeles fantastisk och härlig tjej, nämligen Alexandra och hade en egen liten förfest på rummet. Snackade och skrattade, innan det var dags för gemensam middag med hela gänget! En middag som avrundades inpå småtimmarna med så mycket skratt och dans att jag när jag vaknade igår morse (JA, MÅNDAG MORGON) hade träningsvärk i hela kroppen! 👯🙈😂

När vi kom i land i söndags morse efter ett dygn på havet så var jag helt slut, men samtidigt så full av energi. Trött av alla intryck och information men glad och inspirerad av alla nya bekantskaper och möten med underbara personligheter.

Igår jobbade jag till sent på kvällen och först nu har jag hunnit landa lite.

Jag vill avsluta detta inlägg med ett STORT TACK till alla som var med på denna roliga resa! Tack till Kicki Norman, Sam Bergenstråhle och Viktor på Daisy Beauty. TACK till alla föreläsare och fantastiska märken. TACK för de fina och otroligt generösa arbetsproverna. TACK till VAR OCH VARENDA EN av er som var med på resan! Och en STOR kram till dig, underbara rumskompis Jannike samt Alexandra för att ni gjorde denna snart 40-åriga (3 år kvar, lugn i stormen) småbarnsmorsans resa så minnesvärd. Ni är tamej tusan fantastiska och jag hoppas vi ses snart igen! ❤️❤️❤️

ANNONS:


ANNONS: