Vi välkomnar Elin Fagerberg som skönhetsexpert

elinfagerberg
Foto: Magnus Fond.

Elin Fagerberg är BEAUTYKEY’s skönhetsexpert som kommer att besvara på dina frågor inom skönhet. Elin är hudterapeut, spaterpaeut och makeupartist med en mycket bred erfarenhet inom skönhet. Hon föreläser, skriver för tidningar som Daisy Beauty, Voyage och Affärsresenären och bloggar om skönhet och mode.

Välkommen, Elin! Vem är du?

Hej! Bra fråga. :) Jag beskrivs nog bäst som en levnadsglad smålänning i Stockholm. Jag älskar att ha många bollar i luften och gillar att inspirera och bli inspirerad. Efter att ha arbetat fjorton år inom skönhetsbranschen tycker jag ännu att det är lika roligt och fascinerande. Branschen är i ständig förändring och man blir aldrig fullärd.

Jag är i grunden hudterapeut, spaterapeut och makeupartist. Jag driver ett företag och arbetar bland annat som utbildare och föreläsare inom skönhet och frilansar som skribent och bloggare.

Har du alltid gillat hudvård och makeup?

Ja, så länge jag kan minnas. Jag lekte med min ”sminkdocka” på 80-talet. Hon fick kortare hår och mer läppstift för varje dag.

Jag har alltid haft ett stort intresse för färg och hur färger påverkar oss. Jag gillar att förändra och framhäva med hjälp av att leka med skuggor och nyanser. Hudvårdsintresset kommer till stor del från mitt intresse av människokroppen. Jag kan verkligen nörda ner mig i huden och hudvård.

Vilka är dina favoritmärken?

Jag har mängder med favoritmärken! Men om jag bara får välja några, MAC och YSL ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är märken jag använder mig flitigt utav, både professionellt och privat. Jag gillar även The Body Shop, Lumene, Bobbi Brown och Make up Forever. När det kommer till hudvård är Exuviance, Dermalogica och Nimue några favoriter. Medik8 är ett nytt märke jag är väldigt nyfiken på.

Allt beror på vilken produkt det är. Det finns INGET märke som passar alla. Och jag har än så länge inte hittat något märke som enbart har perfekta produkter. Det är alltid någon dålig och ofta någon annan som är fantastisk.

Har du någon favoritprodukt du inte kan vara utan?

Cream colour base i nyansen Hush från MAC! Jag borde införskaffa många av den.

Vilka är de vanligaste ”felen” som görs av privatpersoner inom hudvård respektive makeup?

När det kommer till hudvård är det vanligaste misstaget att inte anpassa sin hudvård efter säsong och hudtyp. Huden förändras ständigt och vi behöver följa dess förändringar med lämplig hudvård för att få det bästa resultatet. Annars är det ännu så att många slarvar med rengöring.

För makeup är det största misstaget att slarva med basen. En snygg bas – foundation, concealer, puder, kan göra underverk! Resten av makeupen blir så mycket snyggare.

Det absolut vanligaste och värsta misstaget är att inte våga. Våga testa något du inte har använt tidigare! Det gör inget om det blir fel. Personligen tycker jag att helt perfekta makeuper är otroligt ointressanta och rätt omoderna.

Som jag brukar säga när jag undervisar i makeup - det är bara smink, det går att tvätta bort. Våga leka!

Och slutligen, har du några knep du tar till som nybliven mamma för att se lite fräschare ut efter en sömnlös natt?

Haha! Det där nätterna är rätt vanliga. Mitt bästa knep är att jag använder brun-utan-sol någon gång i veckan. Jag lägger på det på kvällen innan jag somnar. Det gör att jag oftast har en fräschare ton än min vanliga vintertrötta och hudens ojämnheter döljs lite av färgen. Utöver det är jag noga med att fylla i ögonbrynen och lägga på concealer och highlighter. Det gör underverk!

Sminkdockan som fick kortare hår för varje dag känner jag så väl igen. ;) Och nu blev jag inspirerad att våga lite mer när det gäller makeup.

Elin kommer att besvara era frågor inom både hudvård och makeup. Välkommen att ställa din fråga till skonhetsexpert@beautykey.se och skicka gärna med ett foto om det hjäper frågan på traven. Svaren publiceras här i bloggen så säg gärna till om du vill vara anonym för då tar vi bort ditt namn.

Käthe Nilsson, grundare av BEAUTYKEY

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *